Cuche og Kroell for Aksel

Foto: LUCA BRUNO (AP)

Ting gikk ikke nordmannens vei på hjemmebane.

11.12.09 11:02

Allerede ved annen passeringstid hadde Aksel Lund Svindal tapt over sekundet til ledende Klaus Kroell. Både i løpet av glistrekket på toppen og i mellompartiet, bestående av en skråkjøring og «Elghoppet», tapte nordmannen for mye tid.

Den skaden maktet aldri romerikingen å reparere. Kraftpluggen fikk ikke nok fart under skiene i den norske fjellheimen.

- Jeg kom i mål og så at jeg lå som nummer ni. Jeg var ikke kjempehappy da, medgir Lund Svindal overfor NRK.

- I dag tror jeg skiene spilte ham et puss. Han kjørte godt, men det gikk ikke fort nok, istemmer TV-ekspert Kjetil André Aamodt.

Svensk oddsbombe
Det var grått vær og tunge forhold i Kvitfjell lørdag. En stund så det ut til at svenske Hans Olsson behersket de rådende omstendigheter best, fra sitt startnummer 5.

Men før verdensupjagende Didier Cuche og Lund Svindal, startet Kroell. Han vant Super G-rennet i Kitzbühel denne sesongen, men var ikke blant de ypperste favorittene til Kvitfjell-rennet.

Østerrikerens 1:32,12 maktet ingen å slå. Landsmannen Michael Walchhofer var nærmest fra sitt sene startnummer, men lederen i utforcupen kom ned 27 hundredeler for sent.

Fredagens vinner Manuel Osborne-Paradis tok en sterk 3. plass, men den svenske overraskelsen Olsson ble nummer fire.

Cuche snek seg foran, Raich ute
Ergerlig for Lund Svindal var det nok at ringreven Didier Cuche snek seg inn plassen før i sammendraget. Cuche endte til slutt på 13. plass, mens Lund Svindal ble nummer 14.

Benjamin Raich kjørte ut i Kvitfjell, noe som betyr at nordmannen tar innpå i sammenlagtcupen. Heller ikke slalåmekspert Ivica Kostelic hadde noen stor dag i Kvitfjell.

- Både Cuche og meg gjorde det bra, mens Raich og Kostelic ikke kjørte så veldig bra, oppsummerer Lund Svindal kjapt til statskanalen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.