Gå til sidens hovedinnhold

Cummings til Hushovds nye lag

Astana, GreenEDGE og BMC henter inn sterke ryttere.

Thor Hushovd vil sykle for BMC neste sesong, sammen med blant annet Philippe Gilbert og Cadel Evans.

Fredag annonserte BMC enda en ny rytter før neste sesong. Det var den britiske Sky-syklisten Steve Cummings, som hjalp Mark Cavendish under VM.

- Steve er en dyktig temporytter, både alene og på lagtempo, i tillegg til å være en god klatrer, sier Jim Ochowicz til lagets hjemmeside.

God på mye
- Vi forventer at han er til stor nytte under de store etapperittene, og andre ritt gjennom sesongen.

Cummings forteller selv at han stor har tro på lagets program, i tillegg til at de har ryttere som kan vinne alle typer løp. Om sine forventninger før 2012-sesongen svarer han som følger:

- Jeg vil jobbe så hardt som mulig for laget, og få så mye ut av mine muligheter som mulig. Hvis jeg klarer dette, blir jeg fornøyd.

Det er imidlertid ikke bare BMC som forsterker sitt lag. Det samme gjør Astana og GreenEdge.

Ny kaptein til Astana
Astana signerer det tidligere stortalentet Janez Brajkovic. Sloveneren har ikke helt fått det helt til, selv om han vant fjorårets Critérium du Dauphiné. 27-åringen er god i bakkene, samt god på tempo. Neste sesong vil han være kaptein på Astana sammen med Roman Kreuziger.

Dette betyr at Brajkovic drar tilbake til laget han syklet to sesonger for før han gikk til RadioShack før 2010-sesongen.

- Han er en sterk rytter, som vil ha en viktig posisjon i Astana. Sammen med Roman Kreuziger vil han forme et viktig par for Grand Tourene, og vil bli en av kapteinene i laget. De to vil også dra fordel av rutinen og lørdommen til Alexandre Vinokourov, sier Astana-sjef Giuseppe Martinelli.

Det nye australske laget GreenEDGE har valgt å hente inn enda en rask herremann. Stortalentet Aidis Kruopis som sykler for belgiske Landbouwkrediet har nemlig signert for GreenEDGE.

God spurter til Australia
- Jeg signerte for GreeEDGE for to dager siden. Jeg tror jeg har en stor sjanse til å etablere meg som en rytter her. For meg er det en stor mulighet, sier Kruopis til Cylism'Actu.

GreenEDGE har tidligere signert 24 ryttere, hvor av flere av dem er lynraske på de siste meterne. Blant annet har Allan Davis og Matt Goss signert for Australias store sykkelprosjekt.

- Ja, det er mange spurtere som har signert for laget, men jeg håper å vise meg frem, og få mine egne sjanser til seier. Selvfølgelig forventer jeg ingenting i starten, og jeg er klar for å gjøre min jobb for de andre rytterne.

- Jeg liker virkelig oppbyggningen av laget. Det er mye erfaring på dette laget neste år, og det kan bare være bra for meg. Jeg tror jeg vil lære mye, og dette vil hjelpe meg i fremtiden, spår unggutten.

- Kan slå Greipel
Spurteren er heller ikke redd for de andre spurterne, og sier at han tror han kan slå alle, kanskje med unntak av Cavendish.

- Ja, jeg tror det fordi jeg er en rask syklist. Jeg tror det er mulig for meg å slå en rytter som André Greipel.

En annen rask herremann, Manuel Belletti, er klar for det franske laget Ag2r. Belletti har lagt to fine sesonger i Colnago bak seg, og har signert en kontrakt for to år med franskmennene.

Vi nevner også at Thiago Machado har signert en ny kontrakt med RadioShack-Nissan-Trek. Kontrakten strekker seg over to sesonger.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot