Gå til sidens hovedinnhold

Cupbombe - ute etter straffer mot tredjedivisjonslag

Flere Eliteserie-lag var i aksjon i NM lørdag. For Jostein Grindhaugs menn ble det en pinlig exit.

STORD - HAUGESUND 2-2 (7-5 etter straffesparkkonkurranse)

Haugesund ble det første Eliteserie-laget som er ute av Cupen i 2021. Jostein Grindhaugs menn måtte gjennom straffer mot Stord etter 2-2 ved full tid og ekstraomganger.

Alexander Stølås og Alioune Ndour Badou og Mads Solberg Johannesen bommet alle for Haugesund. Også Stord bommet to ganger og kampen måtte avgjøres gjennom én og én straffe.

Der trakk til slutt tredjedivisjonslaget det lengste strået og sikret cupavansement.

- Ubeskrivelig

Før Jone Halleråker Jensen sikkert avgjorde oppgjøret i Stords favør, hadde Haugesund bommet tre ganger fra krittmerket, mens hjemmelaget hadde bommet to.

Etter at avgjørelsen falt brøt det ut ville jubelscener hos Stords spillere og støtteapparat. Billetten til 2. runde på bekostning av et lag fra Eliteserien smakte åpenbart fortreffelig.

– Ubeskrivelig, men forbannet deilig, sa straffeskytter Gjerde til NTB. 17-åringen debuterte for Stord lørdag.

– Jeg vet ikke hvem jeg ønsker meg i neste runde, men det hadde vært kjekt med Brann. Vi får se, sa høyrebacken.

Fattet Grindhaug

Etter at avgjørelsen hadde falt brøt det ut ville jubelscener hos Stords spillere og støtteapparat. Billett til 2. runde på bekostning av et lag fra Eliteserien smakte åpenbart fortreffelig.

– Jeg er edruelig. Vi hadde muligheter til å vinne kampen, men var ikke gode nok i det avgjørende. Jeg har sett sånne kamper. Nå var det vår tur, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til NTB.

Han forklarte tapet slik:

– Det skyldtes først og fremst at vi rokerer på laget. Vi gamblet litt og gjorde en del bytter underveis. Vi fikk brukt fire-fem av de yngste spillerne, og da kan det gå sånn, sa Grindhaug.

Dermed er det første cupbomben et faktum.

Cup-dramaet kunne du følge hos Nettavisen Direktesport.

Se opptak: Stord - Haugesund

Slik var kampen: