Gå til sidens hovedinnhold

Cupdrama uten like da Odd ydmyket Brann

Omdiskutert scoring, straffebom og rødt kort endte med 5-1-seier til Odd.

ODD GRENLAND - BRANN 5-1:

Det manglet ikke på dramatikk da Odd Grenland tok seg til semifinale i cupen lørdag kveld.

For på stillingen 1-0 til hjemmelaget mottok Håkon Opdal ballen ved et tilbakespill. Keeperen var innblandet i en duell bare få minutter tidligere, og da kneet sviktet idet sisteskansen mottok ballen var Odds Peter Kovacs på plass.

Spissen benyttet sjansen da Opdal ble liggende nede, og trillet ballen inn i det tomme buret - til full jubel fra 8205 tilskuere - minus de tilreisende Brann-supporterne - så vel som Odd-trener Dag Eiliv Fagermo.

- Kan ikke laste Kovacs
Spørsmålet er om Kovacs, på ekte fair-play-vis, skulle latt være å score da motstandernes keeper pådro seg skaden.

- Peter Kovacs kan vi ikke laste, men dommeren burde stoppet spillet, sa Branns assistenttrener Rune Skarsfjord til TV 2 i pausen.

- Nei, det tror jeg ikke, svarte Odd-trener Dag Eiliv Fagermo i pausen, på spørsmålet om Kovacs burde latt være å score.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hadde Opdal vært alene med ballen burde han latt være, men her er Kovacs involvert. Hadde Fevang fått strekk i løpsduell med Huseklepp, skulle han latt være å score da? spør Fagermo retorisk.

Usportslig eller ikke: Odd Grenland tok uansett en fortjent seier i Skien, og ga seg ikke før det sto 5-1 på resultattavla.

Aalesund til semifinalen da publikum sviktet: - De som var her var fantastiske

Lekven herjet
Det startet allerede etter et kvarter, da Chuckwuma Akabueze «Bentley» headet et lekkert innlegg fra Magnus Lekven i målet.

Deretter gikk det fra vondt til verre for Brann, da både Håkon Opdal og Hassan El Fakiri ble liggende nede med skade etter en Odd-corner.

Mens El Fakiri var ute på sidelinjen for medisinsk tilsyn og keeper Opdal sto haltende i målet, slo altså Peter Kovacs til, og scoret målet som vil bli diskutert lenge i media.

Dermed gikk hjemmelaget til pause med en komfortabel 2-0-ledelse, men dramatikken var på langt nær over.

Først økte banens bestemann, Magnus Lekven, ledelsen med et flott langskudd helt oppe i vinkelen, før Brann slo tilbake etter 73 minutter.

Straffebom - for tredje gang!
Jan Gunnar Solli satte en corner fra Erik Huseklepp i mål, og nå ville Brann mer.

Men minuttet etterpå mistet Eirik Bakke hodet, satte inn en brutal takling på Steffen Hagen - og ble belønnet med direkte rødt kort.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Men ti minutter før full tid fikk Brann muligheten til å redusere igjen, da Armann Björnsson fikk en noe billig straffe etter en dytt i ryggen fra Morten Fevang.

Men Olafur Örn Bjarnason, som bommet to ganger fra straffemerket da Brann sist besøkte Odd i Skien, klarte heller ikke på det tredje forsøket å sette en straffe i mål.

Skuddet smalt i tverrliggeren, og i stedet punkterte hjemmelaget kampen med to sene scoringer fra Peter Kovacs og innbytter Fredrik Semb.

Dermed er Odd Grenland i likhet med Aalesund klare for semifinalen i cupen, etter det som må sies å være en helsvart dag for Brann.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken