Gå til sidens hovedinnhold

Cupfinaleseier til Molde

Side2s musikkanmelder Michael Jones har felt sin dom. Nå kan du avsi din!

Det er bare halvannen uke igjen til cupfinalen mellom Aalesund og Molde på Ullevaal Stadion i Oslo, og begge lag har en offisiell cupfinalelåt klar til kampen.

Musikk kan som kjent skape energi, så betydningen av en god cupfinalelåt skal ikke undervurderes. Disse låtene lages jo med tanke på allsang, og kriteriene til kvalitet blir derfor gjerne litt annerledes enn ellers.

- Kjempefornøyde
Spørsmålet er om Luffen Valle har truffet med sin låt «Alle til Ullevaal» eller om Lars Jones er nærmere målet med «Vi slår dæm!».

- Vi er kjempefornøyde med låta til Jones og har fått masse positiv respons, forteller medieansvarlig Tove Berget i Molde til Nettavisen.

Det var mange som ville lage cupfinalesangen til rosebyens fotballstolthet, men Lars Jones vant fram både på låtens kvalitet og sin lokale forankring. Interessen for cupfinalen har eksplodert den siste uka, forteller Berget.

- Det er helt sykt, faktisk. Det har vært veldig mye både mediahenvendelser og andre aktiviteter, kanskje spesielt den siste uka.

Puddelrock
Luffen Valle innrømmer gladelig at hans Aalesund-låt er inspirert av 80-tallet.

- Det er vel noe av det mest rocka jeg har laget på lang, lang tid. Nå er 80-tallsmusikk på en måte populært igjen, men for meg har jo 80-tallet aldri gått av moten, sier Luffen til Sunnmørsposten.

- Er det puddelrock?

- La oss kalle en spade for en spade og si et rungende ja til det, sier Luffen.

Ekspertens dom
Vi ba Side2s musikkanmelder Michael Jones, som passende nok er fra Kristiansund, om å vurdere cupfinalelåtene. Michael Jones er for øvrig ikke i slekt med Lars Jones. Det viste seg at tre poeng holder til seier, også i cupen.

Aalesund: «Alle til Ullevaal» (Klikk på lenken for å høre sangen)

- Sunnmøringene har valgt å legge seg på en puddelrock-linje, og vokalisten oppsummerer i første verset like greit alle lagene Aafk har slått ut på veien til Ullevål. Punktlig og grei info, dette her! Refrenget, som alltid er det viktigste i en fotballsang, er dog hakket for dystert og melodifattig til å kunne bli en allsangvinner på tribunene, sier Jones, og lar terningen stoppe på to øyne.

Molde: «Vi slår dæm!» (Klikk på lenken for å høre sangen)

- En typisk fotballsang med et enkelt, nødrimpreget refreng som gjentas til det uendelige. Grand Prix-klisjeen med modulering er også (selvfølgelig) på plass. Ikke det verste jeg har hørt i sjangeren cupfinalesang, og pluss for at de selv tar opp at Molde er en liten by, konstaterer Jones, og kårer Moldes cupfinalesang til en marginal vinner ved å gi den terningkast tre.

Konklusjon
- Motvillig må jeg innrømme at Molde har en hakket bedre cupfinale-låt enn Aafk, men det forandrer ingenting. Som kristiansunder (og med en kjæreste fra Ålesund), håper jeg selvfølgelig på at de oransje kan løfte kongepokalen etter endt dyst på Ullevål, sier Jones.

Kommentarer til denne saken