RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cuphelten: - I dårlig form

Sist oppdatert:
Tomålsscorer Lene Mykjåland (19) var banens beste i cupdramaet på Bislett, men mener selv hun er langt unna toppformen.

BISLETT, ASKER - RØA 2-3 (Nettavisen):

Lene Mykjåland. Merk dere det navnet. Røas 19-åring fra Kristiansand valset tidvis rundt med 22 år eldre og langt mer meritterte Linda Medalen, og senket Asker på egenhånd med to iskalde avslutninger.

Klikk her for kampfakta.

- Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe større. Det var en stor drøm bare å få spille cupfinalen, og så scorer jeg i tillegg! jublet den blide sørlendingen overfor Nettavisen etter 3-2-seieren.


I tillegg til de to målene vartet Mykjåland opp med finter, fart og overblikk som bare lagvenninnen Guro Knutsen var i nærheten av matche på Bislett.

Skadeforfulgt
Meget imponerende med tanke på at 19-åringen selv hevder å være langt unna toppformen på grunn av de mange skadene som har tidvis har satt henne ute av spill de to-tre siste årene.

- Jeg er i dårlig form, noe som gjør at jeg ikke klarer å utfordre og løpe som jeg vil. Jeg har heller ikke god nok kondis. Nå håper jeg at jeg kan holde meg skadefri, slik at jeg får trent godt i høst og vinter,

- Og da blir du god nok for A-landslaget?

- Det er selvsagt en drøm jeg har, smiler Mykjåland, som måtte ut med krampe åtte minutter før full tid.

- Det var litt flaut, ler 19-åringen med et beskjedent smil.

- Men jeg hadde like høy puls på benken som jeg hadde på banen. Det var utrolig spennende på slutten, sier hun.

14 minutter ut i 1. omgang så det imidlertid ikke ut til å bli mye spenning i kampen. Røa ledet allerede 3-0 og så ut til å gå mot en meget komfortabel seier. Asker klarte likevel å kjempe seg inn i kampen, og seks minutter før slutt reduserte Leni Larsen Kaurin til 2-3. Røa red imidlertid av stormen og kunne slippe jubelen løs etter klubbens andre cupfinaleseier.

Champagne-fest
Røa-trener Geir Nordby var løs med superlativene etter kampen.

- Etter en sånn seier kan jeg ikke annet enn å berømme dem. Hele laget gjør en kjempekamp! Skryter Nordby, som fremhever Mykjåland som et av de største talentene i norsk kvinnefotball.

- Lene er en klassespiller som kan nå så langt hun selv bare vil. Hun er utrolig god når hun er i form. Nå er det viktig at hun holder seg skadefri og får trent bra, sier Nordby til Nettavisen.

- Nå skal vi drikke champagne i garderoben. Og etter banketten skal vi feire på et utested i Oslo, sier treneren entusiastisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere