Cupkongene til ny finale

Morten Gamst Pedersens finaledrøm er knust. Blackburn klarte ikke å hindre Arsenal i å nå sin fjerde FA-cupfinale på fem år.

16.04.05 19:26

ARSENAL – BLACKBURN 3-0: Arsène Wenger har ledet Arsenal til finalen i FA-cupen fem ganger i løpet av sine ni sesongen som manager i klubben. Tre ganger har han løftet det tradisjonsrike trofeet over hodet.

I mai får han sjansen igjen.

Tangerte Uniteds rekord
Arsenal spilte lørdag sin femte strake semifinale i verdens eldste cupturnering, og tangerte dermed Manchester Uniteds rekord fra 1960-tallet. Arsenal satte også ny rekord ved å spille seg fram til sin 17. finale. Manchester United tangerer den rekorden med seier over Newcastle søndag.

Blackburn Rovers åpnet lørdagens kamp best, men det tok likevel ikke lang til før kampbildet ble mer som forventet.

Jose Antonio Reyes burde gitt londonlaget ledelsen da han ble spilt gjennom av Dennis Bergkamp seks minutter før pause. Men Rovers-keeper Brad Friedel vartet opp med en god redning.

Tre minutter senere var han sjanseløs.

Enkelt for Pires
Kolo Touré fintet vekk en spiller på kanten av 16-meteren, og slo lavt inn foran mål. Ballen fant veien til Robert Pires, som enkelt kunne bredside ballen i mål.

I andre omgang hadde Arsenal tilsynelatende god kontroll på begivenhetene ute på den stripete gressmatten på Millenium Stadium i Cardiff.

Morten Gamst Pedersen var ikke i stand til å sette nevneverdig preg på kampen, til Wengers store lettelse. Franskmannen advarte fredag Arsenal-spillerne mot nettopp Gamsten og hans hodestyrke.

Wengers cupkonger:
1998: Vant. Slo Newcastle 2-0 i finalen.
2001: Tapte 1-2 for Liverpool i finalen.
2002: Vant. Slo Chelsea 2-0 i finalen.
2003: Vant. Slo Soton 1-0 i finalen.
2004: Slått ut i semifinalen.
2005: Klar for sin fjerde finale på fem år

Blackburn overtok initiativet mot slutten av semifinalen, men klarte ikke å sette Jens Lehmann ordentlig på prøve.

Superreserve
I stedet satte innbytter Robin van Persie inn 2-0 og 3-0 i sluttminuttene. Det første kom etter en strålende vending og en presis avslutning fra 16 meter. Det andre kom etter et direkteskudd fra 15 meter som skrudde inn i det bortre hjørne.

To perlemål!

Blackburn-kaptein Andy Todd markerte seg med å renne van Persie i senk med albuen først etter den unge nederlenderens andre mål. Uten at dommeren gjorde noe med det.

Fornøyd kaptein
Etter kampen var Arsenals kaptein Patrick Vieira strålende fornøyd.

- Vi hadde en vanskelig kamp i Blackburn, så vi visst hvor tøft det ville bli. Men vi taklet det, sa Vieira til Sportinglife etter kampen.

- Vi beholdt roen, holdt ballen på bakken og spilte vårt spill, sa franskmannen, som gleder seg til finalen uansett hvem det blir mot.

- Når du kommer til en finale, er du klar for å spille mot hvem som helst, understreker han.

Arsenal møter enten Manchester United eller Newcastle i FA-cupfinalen 21. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.