Gå til sidens hovedinnhold

Curlinggutta hylles av alle – igjen

USA Today foreslår å avlyse OL etter å ha sett buksene til det norske curlinglandslaget.

OSLO: Til tross for at de i Norge ikke er bortskjemt med medieoppmerksomhet, er det ikke utenkelig at de norske curlinggutta drar til Sotsji som våre største internasjonale stjerner.

Med sine utrolige antrekk de siste årene har Thomas Ulsrud og resten av det norske laget skapt enorm interesse. Blant annet har fangruppen på Facebook tiltrukket seg over 500.000 tilhengere.

Les også: «Sølvklovn» fra Nordstrand

– Avlys OL

Tirsdag offentliggjorde gutta sine OL-antrekk, og det gikk ikke ubemerket hen hos amerikanske medier.

«Cancel the Olympics because Norway’s curling team has already won», skriver USA Today, mens Yahoo velger følgende tittel i sin sak:

«Norwegian curlers set to launch funky pants attack at Sochi»

De nye uniformene blir også behørig omtalt i New York Times, samt CBS og Global News. Sistnevnte mener nordmennene har tatt det til et helt nytt nivå denne gangen.

Før jul uttalte landslagets Torger Nergård til dittOslo at «vi venter i spenning, men det blir helt sikkert noe fargerikt».

Jakter medalje

Ironisk nok møter Norge nettopp USA i sin første gruppespillkamp i Sotsji. Mandag 10. februar klokken 16.00 norsk tid starter nordmennene sin jakt på en ny OL-medalje.

Men det er ikke bare amerikanerne som lar seg blende av de fargerike antrekkene. Også våre naboer i øst liker det de ser. Svenske Expressen har plasserte saken om curlinggutta på topp i sin sportsseksjon med følgende tittel: «Efter clownbyxorna – här slår de till igen»

Det norske curlinglandslaget består for øvrig av Thomas Ulsrud, Christoffer Svae, Torgeir Nergård, Håvard Vad Petersson og reserve Thomas Løvold. De representerer Snarøen Curling Club, men flere av dem bor i Oslo.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris