RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Curlinggutta knuste Sverige

Norges lag har vunnet samtlige av de sju grunnspillkampene i curling-EM. Her fra en tidligere konkurranse.
Norges lag har vunnet samtlige av de sju grunnspillkampene i curling-EM. Her fra en tidligere konkurranse. Foto: Andrew Vaughan (Pa Photos)
Norge med skip Thomas Ulsrud tok en solid revansj mot Sverige da de gule og blå ble slått med knusende 9-2 i curling-EM onsdag.

Dermed har Ulsrud og co. vunnet samtlige sju grunnspillkamper så langt. De er med det sikret en plass i semifinalen.

Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersson er de andre spillerne på det suverene norske laget. Sverige åpnet best, men klarte å bare å kapre ett poeng i første omgang med fordelen av siste stein.

Ulsrud tok tre poeng i den neste og «stjal» to poeng i den tredje omgangen da Sverige skip, Niklas Edin, hadde siste stein. Da hjalp det lite at svenskene reduserte i den neste omgangen. Ulsrud svarte med å ta ett og tre poeng i henholdsvis femte og sjette omgang. Etter det takket svenskene av for kampen.

Norge har tapt de to siste finalene hvor lagene har møttes. Forrige sesong vant Sverige både EM og VM etter seier over Ulsrud & co. i finalen.

Norge møter Sveits senere fredag, mens Russland er motstander torsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere