*Nettavisen* Sport.

Curlinggutta mot finale

KLOVNER: Curlig-gutta tok verden med storm da de brukte «klovnebukser» under OL i Vancouver. Foto: (Getty)

Tirsdagens norske medaljefangst ble to sølv og en bronse, samtidig som curlinggutta tok et skritt nærmere gullet. Nettavisen fulgte dramatikken.

24.02.10 06:18

Nettavisen fulgte OL-dramatikken direkte tirsdag kveld og natt nederst i denne artikkelen.

Til høyre ser du resultatene fra dagens OL-program.

Tirsdag var det hele fem øvelser som Norge kunne ta medalje i.

Best gikk det i storslalåm, der Kjetil Jansrud tok sølvet etter en fantastisk andreomgang. Aksel Lund Svindal fulgte opp og kapret bronsen.

Sølv til Norge ble det også i skicross. Hedda Berntsen kjørte imponerende i alle utslagsheatene, og i finalen fulgte hun opp med å ta sølv.

I de øvrige tre øvelsene ble det stang ut for Norge.

På skiskytterstafetten for kvinner skjøt de norske jentene strålende, men det gikk litt for smått i sporet og Norge måtte nøye seg med fjerdeplass.

I den andre lagkonkurransen tirsdag klarte Norge bare femteplassen. Det var i kombinert, der Norge nærmest som vanlig la et for dårlig grunnlag i hoppbakken.

På 10.000 meter skøyter ble det en nedtur for Håvard Bøkko. Han klarte bare en femteplass, og det selv etter at Sven Kramer ble disket fra gullet.

Også curlinggutta var i aksjon tirsdag. De spilte sin siste kamp i grunnspillet og tok en overbevisende 9-5-seier over Storbritannia. Norge var allerede før dagens kamp klare for semifinalen, men seieren var viktig, for nå slipper Norge å møte hjemmefavoritten Canada i semifinalen. Norge møter Sveits og bør ha gode muligheter for å ta seg videre helt til finalen.

Der kan de norske gutta med de populære klovnebuksene kanskje få revansj for tapet for Canada i lagenes første kamp i grunnspillet.

Nettavisen fulgte som vanlig all dramatikken fra OL direkte hele kvelden og natta tirsdag. Fulgte du med her gjennom kvelden skal du ikke ha gått glipp av stort.

Følg med også onsdag, da blant annet langrennsherrene skal gå stafett.

OPPDATERINGER:

01.15: Storbritannia klarer bare et poeng i den åttende omgangen og gir opp. Dermed vinner Norge 9-5. Norge møter Sveits i semifinalen. Der bør Norge ha en god mulighet til å å vinne for dermed å gå til finalen. Der er det høyst sannsynlig at Norge i så fall møter hjemmefavoritten Canada.

01.05: Storbritannia gambler på siste stein, men bommer. Dermed stjeler Norge hele tre poeng og leder 9-4 foran den åttende omgangen.

00.39: Storbritannia nuller den sjette omgangen og stillingen er fortsatt 6-4, mens britene altså beholder sistesteinen også i den syvende omgangen.

00.24: Norge tar to poeng i femte omgang og leder 6-4.

00.12: Storbritannia tar et poeng i fjerde omgang i curlingkampen mot Norge. 4-4 nå. Norge har siste stein i femte omgang.

00.05: Julie Brendengen Jensen endte sist i B-finalen i skicross og kom dermed på åttendeplass i OL. Marte Høie Gjefsen ble nummer 11 og Gro Kvinlog Genlid nummer 27, mens Hedda Berntsen altså tok en strålende sølvmedalje.

00.01: Norges curlingkamp har blitt forsømt så langt her på LIVE'en, men etter tre omganger leder Norge 4-3 over Storbritannia, som har siste stein i den fjerde omgangen.

23.55: - Dette er fryktelig skuffende og ikke det vi hadde håpet på. Alt i alt var det vel flere av oss som ikke hadde helt dagen, konkluderer Espen Rian overfor NRK etter kombinerløpet.

23.49: Østerrike knuser USA i spurten på lagkonkurransen i kombinert. Østerrike har tydeligvis bedre ski, men likevel er seieren overraskende. Tyskland går inn til bronsemedalje. Norge er sjanseløse. Magnus Moan sklir inn til femteplass 54 sekunder bak vinneren, slått også av Frankrike.

23.47: Magnus Moan passerer 47 sekunder bak teten rundt halvveis på etappen. Norge ligger for øyeblikket på femteplass.

23.45: Østerrike og USA kjemper om gullet i kombinert. Tyskland taper terreng, men ligger an til å kapre bronsen.

23.41: Som vi nevnte her tidligere. Sven Kramer ble disket fra gullet på 10.000 meteren. Det var han naturlig nok lite fornøyd med. Les: Rasende Kramer disket

23.38: Magnus Moan legger ut på den siste etappen i lagkonkurransen i kombinert. Men avstanden til teten er over et minutt. Gjør han et kanonløp kan bronsemedaljen være innenfor rekkevidden.

23.36: Strålende innsats av Hedda Berntsen i skicross! Den norske jenta sikrer seg sølvet bak hjemmefavoritt Ashleigh McIvor.

23.33: - Jeg er like glad for sølvet til Kjetil som jeg er for min bronse, sier Aksel Lund Svindal til Nettavisen.

23.32: Petter Tande taper et par sekunder til teten. Norge ligger fortsatt på sjetteplass litt ut på den tredje etappen.

23.24: Espen Rian stivner på slutten av den andre etappen. Veksler 32 sekunder bak ledende USA. Opp til Frankrike på andreplass skiller det rundt 20 sekunder.

23.13: Schmid får det tungt på slutten, veksler på sjetteplass, 12 sekunder bak USA.

23.03: Strålende åpning av Jan Schmid. Har gått Norge opp til en tredjeplass i kombinert allerede.

23.01: To norske jenter er klare for semifinalene i skicross. Det er Hedda Berntsen og Julie Brendengen Jensen. Marte Høie Gjefsen ble slått ut og ender på 11. plass i OL.

23.00: Den kombinerte lagkonkurransen er i gang. Norge starter 51 sekunder bak teten og kan gå seg opp til en medalje.

22.57: Stort drama på 10.000 meter i skøyter! Sven Kramer går inn til bestetid, men blir disket etter å ha gått feil inn i en sving. Dermed vinner overraskelsesmannen Seung-Hoon Lee fra Sør-Korea, mens Ivan Skobrev tar sølv og Bob de Jong bronse.

22.54: En liten nedtur helt på slutten. Sveitsiske Carlo Janka holder ledelsen gjennom løypa og vinner tilslutt med 39 hundredeler. Dermed tar Kjetil Jansrud en glimrende sølvmedalje, mens Aksel Lund Svindal får bronsemedalje.

22.52: Janka vinner.

22.50: Kun Carlo Janka gjenstår... Han leder med 80 hundredeler på Jansrud før start.

22.50: Baumann er bak begge nordmennene! Det blir to norske medaljer. Får vi gull og sølv?

22.48: Aksel Lund Svindal kjører inn til foreløpig andreplass, 22 hundredeler bak Jansrud.

22.47: Medalje til Jansrud!

22.46: Aksel Lund Svindal kjører nå. Leder med 64 hundredeler på Jansrud før start.

22.46: Blardone ender langt bak. Tre løpere igjen. Norge er sikret medalje. Klarer vi ta to?

22.43: Hirscher har ingenting å stille opp med mot Jansrud. Fire løpere igjen, øyner vi en sensasjon?

22.42: Raich bommer også han. Nå gjenstår fem utfordrere for Jansrud. En av dem er Aksel Lund Svindal.

22.40: Det har gått strålende for tre av fire norske jenter i skicross i åttedelsfinalen. Både Hedda Berntsen og Julie Brendengen Jensen vant sine heat, mens også Marte Høie Gjefsen er kvalifisert for kvartfinale.

22.39: Kun seks løpere gjenstår i storslalåmen. Fortsatt leder Jansrud. Kan det holde til medalje?

22.38: På 10.000 meteren ligger Sven Kramer litt foran ledende Lee etter 4000 meter. Ivan Skobrev er kjørt av og må håpe på bronsemedalje. Dersom stillingen står seg vil pallen se lik ut som på 5000 meter. Kramer, Lee, Skobrev.

22.37: - Jeg følte meg bra, så det var greit å prøve å reise kjerringa når det ble litt rolig førsteomgang. Det føltes bra, men det er mulig å kjøre raskere, så jeg tror ikke dette holder alt for langt, dessverre, sier fortsatt ledende Kjetil Jansrud til NRK.

22.34: Kostelic har ingen mulighet til å straffe tiden til Jansrud. Det blir spennende å se hvor langt opp Jansrud gode andreomgang kan føre ham.

22.32: Glimrende omgang av Kjetil Jansrud! Han overtar ledelsen med 84 hundredeler etter klar bestetid i andre omgang. En Jansrud-spesial der.

22.31: Kjetil Jansrud i gang i storslalåm. Godt i gang med gode mellomtider.

22.30: Bob de Jong går inn til foreløpig andreplass med tiden 13.06,73. Håvard Bøkko feiler totalt. Med tiden 13.14,92 går han inn til en foreløpig fjerdeplass, noe som etter all sannsynlighet blir til en sjetteplass når siste par har gått.

22.29: Bob de Jong kjører 30,8, Håvard Bøkko kjører 32,2. Det sier det meste.

22.28: Bob de Jong seiler fra Bøkko, som sprekker. Her blir det ingen norsk medalje.

22.27: Nå går det galt for Bøkko. Bob de Jong kommer på ham.

22.25: Bob de Jong er kjent for sterke avslutninger, så Bøkko skal ikke ta parseieren for gitt. Bøkko passerer nesten ni sekunder bak Lee etter 17 runder. Det er altså god plass til både Kramer og Skobrev foran Bøkko, og i hvert fall Kramer har planer om å stå helt øverst på pallen.

22.24: Bøkko har taket på makker de Jong, men det er en mager trøst. Dersom både Sven Kramer og Ivan Skobrev slår Bøkko, ligger det an til en ny fjerdeplass for Bøkko på langdistanse i dette OL.

22.23: Bøkko har ikke mulighet til å slå Lee. Ligger snart fem sekunder bak.

22.20: Det ser ikke ut til å stemme for Bøkko. Kjører 31,6 allerede på den syvende runden og ligger 2,5 sekunder bak Lee.

22.18: Bøkko ligger et snaut sekund bak Lee etter fire runder.

22.17: Bøkko åpner to tideler bak ledende Lee.

22.16: Håvard Bøkko er klar til start i par med nederlandske Bob de Jong.

22.13: Kjetil Jansrud ligger på 11. plass etter første omgang, 80 hundredeler bak ledende Carlo Janka, mens Aksel Lund Svindal er nummer tre, 16 hundredeler bak.

22.12: Truls Ove Karlsen lå på 23. plass etter første omgang. Han kjører en godkjent andreomgang, og legger seg på andreplass i mål, bak ledende Erik Guay.

21.58: Andreomgang i storslalåm starter straks.

21.55: Alexis Contin overtar Sverre Hauglis andreplass på 10.000 meteren. Marco Weber går inn et stykke bak. Håvard Bøkko kommer i neste par, men nå er det vanningspause.

21.40: Russland går i mål og tar gull på kvinnenes skiskytterstafett. Sandrine Bailly og Frankrike har knust Tyskland på den siste biten og tar sølvet. Tyskland tar bronse. Tora Berger gikk en fantastisk etappe, men det holdt bare til en fjerdeplass, 57 sekunder bak vinneren og 20 sekunder bak Tyskland på tredjeplass.

21.39: Sør-koreanske Seung-Hoon Lee går en fantastisk 10.000 meter og bikker under 13 minutter. Kan tiden 12.58,55 være godt nok til å slå også Sven Kramer? Medalje er det i hvert fall stor sannsynlighet for at Lee får.

21.35: Tora Berger skyter en strålende og kjapp serie, men det gjør dessverre også Frankrike. Dermed ligger Norge på en fjerdeplass, 22 sekunder bak bronseplassen.

21.34: Russland bruker to ekstraskudd på siste stående skyting, men fyller og kan cruise inn til et sikkert OL-gull.

21.32: Den sør-koreanske overraskelsesmannen på 5000 meter skøyter er i ferd med å gjøre et kjempeløp også på 10.000 meteren. Ligger 10 sekunder foran ledende Haugli ved halvgått løp.

21.28: Tora Berger tror hun skyter fem blinker rett ned, men bommer på det siste skuddet. Norge går ut på sjetteplass etter den liggende skytingen, 27 sekunder bak Ukraina på tredjeplass.

21.26: Løperne i fjerde par på 10.000 meteren var ikke i nærheten av de to norske gutta i teten. Dermed er det fortsatt dobbelt norsk når åtte løpere gjenstår, men det er også de antatt sterkeste løperne.

21.23: Russland veksler overlegent i tet, 44 sekunder foran Tyskland. Solveig Rogstad har fått det svært tøft i sporet og veksler på sjetteplass, 1.24 minutter bak teten. Vi ligger rundt 20 sekunder bak Frankrike på tredjeplass.

21.17: Ny god skyting av Norge. Rogstad trenger ikke ekstraskudd nå heller. Går ut på fjerdeplass fra stående skyting, drøye minuttet bak suverene Russland.

21.15: Etter 3,2 kilometer på den tredje etappen leder Russland med 25 sekunder på Tyskland. Norge ligger fortsatt på fjerdeplass, 1.02 minutter bak. Hviterussland ligger fortsatt bare noen meter foran Norge.

21.11: Strålende skyting av Solveig Rogstad på første liggende på tredjeetappe. Fem blinker på fem skudd. Norge går ut på fjerdeplass, 46 sekunder bak Russland, men rett i rygg på Hviterussland på tredjeplass.

21.10: Frankrike pådrar seg to strafferunder på første liggende på tredjeetappe. Dermed øker Norges medaljemuligheter.

21.05: Ann Kristin Flatland er ferdig med sin etappe, og for en etappe! Hun gikk ut på en 13. plass, men veksler på en sjetteplass, bare 32 sekunder bak ledende Frankrike. Dessverre ligger også Tyskland og Russland nærmest like langt foran, men opp til fjerdeplassen er det kun fire sekunder for Norge.

21.01: Det er for øvrig vanningspause på 10.000 meteren på skøyter. Tre av åtte par har gått så langt. Håvard Bøkko er siste nordmann ut i syvende par mot Bob de Jong. Sven Kramer og Ivan Skobrev avslutter distansen.

20.59: Ny kanonserie av Flatland! Hun plaffer ned fem blinker på fem skudd og går ut fra stående skyting på sjetteplass, 41 sekunder bak ledende Tyskland.

20.58: Ute i løypa ligger Norge på en 10. plass, 47 sekunder bak teten.

20.53: Glimrende første skyting av Ann Kristin Flatland. Hun bruker ingen ekstraskudd og går ut på en 12. plass, 54 sekunder bak ledende Frankrike.

20.48: Norge holder avstanden frem til veksling. Vi ligger 57,8 sekunder bak teten på en 13. plass.

20.46: Norge lå 50 sekunder bak ledende Russland ut fra siste skyting på den første etappen i kvinnenes skiskytterstafett. Inn mot veksling ligger vi på 13. plass, 57 sekunder bak teten.

20.45: Henrik Christiansen er i mål på sin 10.000 meter til tiden 13.25,65. Det holder til en foreløpig andreplass, men er hele 6,91 sekunder bak Sverre Haugli. Likevel er han nærmere sin personlige rekord enn det Haugli var. Christiansen er 4,04 sekunder fra å sette ny bestenotering.

20.42: Pinlig opptreden av Eikeland på stående skyting. Hun bruker lang tid på å få ned de fem blinkene med syv skudd, og når hun skal gå ut fra standplass klarer hun ikke få på seg geværet(!). Det tar nærmere ti sekunder før hun er klar til å forlate standplass.

20.37: Hedda Berntsen har gjennomført en flott kvalifisering i skicross. Hun endte på en femteplass med tiden 1.17,96, under sekundet bak vinneren Anna Holmlund. Også den fjerde norske jenta, Julie Brendengen Jensen, er klar for åttedelsfinalen.

20.36: Flott skyting av Liv Kjersti Eikeland på liggende på Norges første etappe i stafetten. Hun bruker ingen ekstraskudd og går ut på en fjerdeplass, åtte sekunder bak ledende Russland.

20.32: Det kombinerte hopprennet er ferdig. Slik ser listen ut foran langrennet over 4x5 kilometer:
1. Finland
2. USA, + 0.02 minutter
3. Østerrike, + 0.36
4. Japan, + 0.41
5. Frankrike, + 0.43
6. Tyskland, + 0.45
7. Norge, + 0.51
8. Tsjekkia, + 1.06
9. Sveits, + 1.34
10. Italia, + 2.19

20.30: Sverre Haugli går i mål i andre par på 10.000 meteren. Han tar en klar ledelse på 13.18,74. Det er 5,99 sekunder bak hans personlige rekord.

20.30: Skiskytterstafetten for kvinnene er i gang.

20.27: Petter Tande er Norges ankermann. Han får samme lengde som Moan - 131,5 meter. Godkjent av Tande.

20.22: Gro Kvinlog Genlid kjørte ikke like bra som Høie Gjefsen i skicrosskvalifiseringen, men hun har nå klart å få de nødvendige tre utøverne bak seg, slik at også hun er kvalifisert for åttedelsfinalen. Totalt går 32 av 35 kjørere videre fra kvalifiseringen.

20.19: Når tre hoppere fra hvert lag har vært i aksjon leder USA med fire sekunder på Finland. Østerrike på tredjeplass er 15 sekunder bak, mens Norge ligger 44 sekunder bak lederlaget.

20.18: Kombinertgutta er i gang igjen.

20.16: Nettavisen snakket med Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud etter deres førsteomgang i storslalåmen: - Kjører raskest i verden

20.12: Det er blitt en stopp i det kombinerte hopprennet på grunn av vinden.

20.02: Magnus Moan viser klasse i hoppbakken! Lander på 131,5 meter. Fortsatt lever medaljehåpet for Norge.

19.59: Marte Høie Gjefsen er ferdig med sin kvalifiseringsrunde i skicross og er kvalifisert for åttedelsfinalen senere tirsdag kveld.

19.50: Jan Schmid er Norges andremann ut i bakken. Han lander på 121,5 meter, og Norge er i ferd med å hoppe seg ut av gullstriden. Vi ligger nå 42 sekunder bak ledende USA og Finland.

19.36: Lagkonkurransen i kombinert er i gang. Norges første og antatt beste hopper, Espen Rian, mislykkes. Han lander på 128 meter, og Norge er for øyeblikket på fjerdeplass, 23 sekunder bak ledende Finland.

19.27: Leif Kristian Haugen får nå helt sikkert ikke kjøre finaleomgangen. Han ligger på 31. plass når 42 løpere har kjørt. Truls Ove Karlsen ligger foreløpig på en 23. plass, Kjetil Jansrud på en 11. plass, og Aksel Lund Svindal på tredjeplass.

19.20: Marit Bjørgen gleder seg stort til torsdagens stafett, forteller hun Nettavisen: - Har gjemt bort medaljene

19.10: Norges siste deltager i storslalåmen, Leif Kristian Haugen, kjører ned til den svakeste tiden i mål så langt med 1.19.58.

19.01: Truls Ove Karlsen kjører ned til 1.18.93 og ligger på en 17. plass når 19 løpere er i mål.

18.57: Nå har alle 15 kjørerne i seedet gruppe kjørt 1. omgang. Stillingen er som følger:

1. Carlo Janka, Sveits, 1.17.27
2. Romed Baumann, Østerrike, 1.17.29
3. Aksel Lund Svindal, Norge, 1.17.43
4. Massimiliano Blardone, Italia, 1.17.47
5. Marcel Hirscher, Østerrike, 1.17.48
10. Kjetil Jansrud, Norge, 1.18.07

18.55: Kanonavslutning av Aksel Lund Svindal! Kjører ned til en foreløpig tredjeplass, bare 16 hundredeler bak ledende Janka, etter å ha ligget over seks tideler bak midtveis i løypa.

18.49: Marc Berthod skal til å sette utfor fra startnummer 12. Dermed nærmer det seg Aksel Lund Svindal på nummer 14. Jansrud ligger nå på 8. plass.

18.45: Kjetil Jansrud ligger nå på en 7. plass når 8 utøvere har kjørt. Det er vel og merke 8 av de aller beste kjørerne, men likevel er dette en noe skuffende omgang fra Jansrud som står med en andreplass og en tredjeplass i storslalåmrennene før OL. Det er likevel verdt å huske på at Jansrud varemerke er knallsterke andreomganger, så fortsatt er ikke medaljehåpet helt ute, selv om det er litt mange konkurrenter som ligger et godt stykke foran Jansrund tidsmessig.

18.41: Konkurrentene kommer på rekke og rad og plasserer seg foran Jansrud. Carlo Janka fra Sveits overtar ledelsen, 20 hundredeler foran Blardone og altså 80 hundredeler foran Jansrud.

18.38: Jansrud kjører ned til tredjeplass, 60 hundredeler bak ledende italienske Massimiliano Blardone.

18.33: Kjetil Jansrud har startnummer fire, Aksel Lund Svindal nummer 14, Truls Ove Karlsen nummer 17 og Leif Kristian Haugen nummer 24.

18.30: Storslalåmen er i gang. En av favorittene, Marcel Hirscher fra Østerrike, kjører ned som nummer 1.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.