Gå til sidens hovedinnhold

Curlinggutta sikret OL-billetten

Norge er slått ut av VM, men oppnådde uansett det viktigste.

Skip Thomas Ulsrud og det norske curlinglaget endte på en skuffende femteplass i VM i Canada. Det viktigste var likevel å sikre billett til OL i Sotsji.

Etter fjerdeplassen i VM i fjor trengte Norge kun å havne blant de ti beste i mesterskapet i Victoria i provinsen British Columbia for å kvalifisere seg til neste års OL.

- Det viktigste var å kvalifisere Norge til OL. VM er hvert år, og dette var ingen krise. Vi vil gjerne prøve å vinne, men listen ligger høyere og høyere. Det er ikke sikkert at halvamatører som oss holder lenger enn til Sotsji, sa toer Christoffer Svae til NTB.

For tre år siden ble Ulsruds lag kulthelter i Vancouver-OL på grunn av sine fargesprakende bukser. Sportslig gikk det også bra, og Norge tok sølv.

Avsluttet med seier
Curlinggutta avsluttet VM-grunnspillet med 11-3-seier over Russland. De endte med seks seirer og fem tap og var ikke blant de fire beste lagene som gikk videre. Skottland vant grunnspillet med 8-3 (vunnet-tapt), mens Sverige, Danmark og Canada hadde sju seirer og fire tap hver.

I siste kamp ga russerne opp etter seks omganger. Likevel holdt det ikke for Norge, som var avhengig av at resultater i de andre kampene gikk deres vei for å sikre omspill om den siste sluttspillplassen. Etter svensk 11-7-seier over vertsnasjon Canada endte Norge på femteplass.

- Det har vært et rotterace i år og et utrolig jevnt felt. Alle slo alle. Vi har spilt kanskje vårt beste mesterskap på lenge og spilte ingen skikkelig dårlige kamper. Alle er blitt bedre. Det er mange unge lag, og alle de er fulltids curlere. Vi er ikke så misfornøyd med prestasjonen, men resultatet, sa Svae.

Tidligere på kvelden tapte Norge 7-9 mot USA.

Nergård hjemme
Det norske laget besto av Thomas Ulsrud, Christoffer Svae, Thomas Løvold, Håvard Vad Petersson og Markus Høiberg. Alle fem var i aksjon i siste kamp.

Torger Nergård deltok ikke i VM. Han var hjemme i Norge på grunn av familieforøkelse.

Etter VM venter noen dager i hjemlandet før Team Ulsrud igjen reiser til Canada. Da skal de spille Players' Championship, som er en stor pengeturnering for de 15 beste lagene i verden. Nergård blir heller ikke med i denne turneringen, og canadiske David Nedohin blir i stedet treer på det norske laget.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken