D-dag for Vålerenga

Seriemester Vålerenga vil ligge seks poeng etter Rosenborg med tap søndag. Er det krise? Vi spurte VIF-direktør Geir Solstad.

23.04.06 12:27

Sesongstarten kan gå fra trang til tragisk for Vålerenga søndag kveld. Laget har bare ett poeng på sine to første kamper, mens motstander Rosenborg har fire. Hvis den TV 2-sendte kampen ender med seier til ett av lagene, vil avstanden dem i mellom være enten null eller seks poeng.

En skjebnekamp?

- Jeg kjenner jo at vi skal spille kamp. At det er Rosenborg, gjør det ekstra spennende. Men jeg er en fyr som aldri planlegger for tap, så jeg tror vi vinner, sier Geir Solstad til TV 2 Nettavisen.

Solstad har nå vært direktør i Vålerenga i tre måneder. Han overtok jobben etter Kjetil Siem, som nå er sjef i Norsk Toppfotball. Vi står sammen med Solstad og ser på Vålerengas trening.

Mens Rekdal pisker sine disipler rundt på den brungrønne gressmatten, spør vi direktøren om hvordan hans tre første måneder i klubben har vært.

- Det har vært spennende. Det er klart det er en klubb med et trøkk som er ganske formidabelt. Jeg har måttet lære ganske mye. Men jeg har det veldig bra nå - dette er en fantastisk klubb å være i.

- Hva har overrasket deg mest i denne klubben?

- Det er vel kanskje trøkket. Jeg er jo vant til fotball fra før, men Vålerenga er en klubb med trøkk i, bokstavelig talt. Jeg vet ikke om det overrasker meg, men det er en av de tingene som - og dette er på plussiden - har vært en opplevelse.

Glenn Roberts har akkurat spilt fri Tore André Flo, som enkelt satte ballen i målet bak Arni Gautur Arason. Det scores i alle fall mål på treningsfeltet. I seriesammenheng har Vålerenga bare scoret tre mål på de åtte siste kampene.

Søndagens motstander Rosenborg har scoret 22 mål på sine sju siste.

- Hvis man isolerer det slik, og drar fjorårets sesong inn i denne, er det klart man kan få masse rar statistikk ut av det. Jeg er opptatt av at vi har spilt to seriekamper i 2006, og det får vi forholde oss til. Resten er historie. Men at vi har en utfordring med å score flere mål, det skal vi ikke legge skjul på, sier Solstad.

En som kunne hjulpet mot måltørken er Sigurd Rushfeldt. Vålerenga ville gjerne hente inn 34-åringen, men Austria Wien-spissen valgte heller Tromsø.

- Jeg har jo sett at det er blitt sagt at vi var så fryktelig interessert i Sigurd. Interessen gikk til å ha en prat med ham. Det er nok litt overdrevet hvor langt vi kom med Sigurd. Han var veldig bestemt på å reise til Tromsø og det ble aldri noen reelle forhandlinger, forklarer VIF-direktøren.

Han har store ambisjoner for osloklubben, og sa da han ble ansatt at det bare er de største klubbene i Stockholm og København som har like stort potensial som Vålerenga.

En forutsetning for å få mest mulig ut av sitt potensial, er at det kommer folk på kampene. Og den ene målsjansen som ble skapt i lagets første hjemmekamp, mot Odd Grenland, var neppe nok til å friste publikum til å returnere.

Hvordan vekter egentlig Vålerenga forholdet mellom underholdningsverdi, sportslig suksess, økonomisk suksess?

- Det henger nøye sammen, det går ikke an å isolere disse faktorene. Økonomi i bunnen er grunnlaget for sportslig suksess, sportslig suksess med en underholdningsfaktor som er til stede og som helst skal være stor, er grunnlaget for økonomisk suksess. Da har du sirkelen. Vi er nødt til å være gode sportslig for å få god økonomi, og vi er nødt til å ha god økonomi for å være gode sportslig, konstaterer Solstad.

- Men fotballen er produktet, og det må vi aldri glemme, legger han til.

Rekdal har overlatt neste treningsøvelse til Harald Aabrekk. Magne Hoset dirigerer medspillerne på det ene laget, mens Christian Grindheim forteller alle på det andre laget hvem som skal ha ballen til enhver tid. Aabrekk skriker ut tilbakemeldinger, både ris og ros, mens Rekdal trikser litt med en ball på sidelinjen.

- Det er mange sterke personligheter i Vålerenga. Hvordan fungerer det?

- Det fungerer godt, men det er klart det er en utfordring å ha samlet så mange sterke personligheter. Det skal jo komme ut som en helhet, som en sammenheng. Det er klart det er en utfordring. Men det skal det også være. Jeg ser bare styrker i å ha så mange sterke personligheter. Det å ha én sterk leder og ingen andre som mener noen ting, det har jeg ingen tro på, sier Solstad.

Vi takker Vålerenga-direktøren for praten og følger resten av treningen med argusøyne. Det antatte førstelaget blir slått av reservene. Et dårlig tegn? Eller bare et hint om at kreftene spares til Rosenborg? Svaret får du søndag kveld - direkte her på FXT.no eller på TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.