LENS (Nettavisen): Patrick Berg hadde et formidabelt 2021 på fotballbanen, med strålende prestasjoner for både klubb og landslag.

Like før årsskiftet ble det klart at bodøværingen skulle forlate hjembyen, og ta med seg flyttelasset til Frankrike hvor en ny hverdag i Lens ventet. Der er 24-åringen godt i gang i ny klubb, og fikk lørdag sine første minutter i Ligue 1.

Det var en smørblid Berg som møtte Nettavisen etter 1-0-seieren over Rennes.

Se intervjuet øverst i saken: Avslører hva som skjedde i kulissene: - Ga beskjed til Glimt

– Det har vært en veldig fin uke etter at jeg kom hit, og jeg føler at det er en klubb som passer meg perfekt. Det er veldig nært og kjært her, det er som en familie, der alle kjenner alle, sier bodøværingen til Nettavisen.

Les også: Berg fikk Ligue 1-debuten for Lens

Nettavisen følger søndagens oppgjør mellom Lyon og PSG, med sending før kampen fra 20.20.

Se hele intervjuet med Patrick Berg:

- Ga beskjed til Glimt

Midtbanemaestroen var en ettertraktet mann etter å ha imponert i både hjemlig serie, men også i Europe Conference League for sitt Bodø/Glimt.

Nå forteller han om hvordan ting foregikk bak kulissene, før avtalen på omkring 40 millioner kroner var i boks.

- Det gikk jo et par måneder fra jeg hørte om interessen til det ble klart. Med en gang jeg fikk høre om interessen var det bare å sette seg inn i klubben og se litt på hvordan de spiller fotball, og ha samtaler med både trenere og sportsdirektører, forteller en åpenhjertig Berg.

Og fortsetter:

- Jeg og min agent fikk fort følelsen av at dette ville være et perfekt steg for meg, så da handlet det bare om å gi beskjed til Bodø/Glimt om at det var det her jeg ønsket. Jeg er veldig glad for at de valgte å høre på det ønsket, og ble enige med Lens.

Les også: United-legende med knallhard dom: - Kast dem ut av klubben

Berg fikk både Kniksenprisen og ble kåret til årets spiller i Eliteserien under «Fotballfesten» i slutten av 2021. Han kronet med det et ellevilt år som blant annet inneholdt et nytt seriegull med Bodø/Glimt.

Imponert trener

24-åringen har startet Lens-karrieren med to av to seire, etter en sen scoring fra Wesley Säid i lørdagens kamp mot Rennes.

- Vi viser ekstremt karakter med å dra i land seieren. Det har vært en fantastisk sportslig uke for både meg og laget.

- Hvilke signaler har du fått fra treneren med tanke på din rolle i dette laget?

- Det har ikke vært noe prat om rollen min her enda, men for min del har det viktigste vært å komme meg inn i gruppa og bli kjent med kulturen her nede. Jeg er ikke bekymret for at jeg kommer til et sted hvor nivået er høyere, for det har jeg følt at jeg har hatt inne lenge allerede. Det steget her er helt perfekt, så nå må jeg bare være tålmodig.

Her scorer Wesley Saïd vinnermålet for Lens:

Hovedtrener Franck Haise forteller at Patrick Berg allerede har gjort inntrykk, til tross for den korte tiden han har vært i klubben.

- Han har vært god på hver trening, og har vært veldig god i de to kampene han har fått sjansen. Patrick har vært dyktig til å integrere seg i spillertroppen med en gang, så vi er ikke bekymret for at han ikke skal passe inn her. Man ser at han tar plass i garderoben, sier Lens-trener Franck Haise til Nettavisen under pressekonferansen etter kampen.

Nettavisen følger søndagens oppgjør mellom Lyon og PSG, med sending før kampen fra 20.20.

Han passer samtidig på å minne på at det ikke er enkelt å komme til et nytt sted, og prestere fra start.

- Det er første gang han skal spille i en annen klubb enn hjemklubben Bodø/Glimt, så han må jobbe steg for steg. Vi må ikke være for raske med å bruke han for mye, for dette er et nytt land og ny klubb. Men han har vist mye bra allerede, avslutter han.

Neste mulighet for å se Patrick Berg på banen igjen er i borteoppgjøret mot St. Etienne 15. januar.