BEITOSTØLEN (Nettavisen): Marit Bjørgen (30) våknet og følte seg uggen torsdag morgen. Dermed stiller hun sannsynligvis ikke til start i fredagens nasjonale sesongåpning.

Og av samme grunn ble det kun en pressekonferanse, ikke individuelle intervjuer med norske medier, torsdag.

Budskapet er imidlertid klart: Det er ingen grunn til bekymring. Sykdommen er av den sorten som normalt går veldig fort over.

Og sesongforberedelsene har vært optimale.

Les også: Bjørgen syk før åpningen

Trent mer enn planlagt
- Jeg har vært frisk i hele sommer og høst, og har egentlig ventet litt på dette. Jeg er ikke så veldig sjuk, men ikke hundre prosent, og tar ingen sjanser nå, Jeg vil heller komme meg til Gällivare neste helg, sier Bjørgen.

Hun forteller at treningen i sommer har godt så bra at hun faktisk har trent mer enn planlagt.

- Det dreier seg kanskje om 15 timer fra mai til nå, så det er ikke så mye. Men jeg har hatt overskudd til å trene mer, og derfor har jeg gjort det, forteller OL-dronningen fra Vancouver.

På spørsmål fra salen om hun nå har noen svakheter, blir hun svar skyldig. Når hun blir konfrontert med påstander om at de andre jentene på laget mener hun er uslåelig, begynner hun å le.

- Det var veldig høflig sagt av dem, sier Bjørgen, som mener de overdriver.

- Skal jeg si at jeg vinner alt
Selv vil hun ikke la seg friste til å overdrive ambisjonene foran VM på hjemmebane i Holmenkollen, selv om NRK prøver å presse på.

- Jeg har en drøm, og det er å vinne ett individuelt gull.

- Hvorfor sier du ikke at du skal ha flere?

- Skal jeg si at jeg vinner alt? Jeg kan godt si det. Jeg elsker å vinne og hater å tape, og det hadde vært en fantastisk drøm å vinne alt, men man må være realistisk. Jeg har lært hvor små marginer det er.

- Klarer jeg å ta alle seks, så blir det utrygt å være i Oslo den dagen VM slutter, ler jenta som nærmer seg status som tidenes beste kvinnelige langrennsløper.

PS. Det er fortsatt muligheter for at Marit Bjørgen stiller i søndagens renn på Beitostølen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!