NORGE - ROMANIA 33-22

CASTELLÓN (Nettavisen): Etter storseire mot Kasakhstan og Iran var det klart for Norges første utfordring i vinterens VM.

Romania startet godt, og gjorde det vanskelig for et norsk lag som virket preget av situasjonen og trykket fra tribunen. Men anført av en fantastisk Katrine Lunde (41), opparbeidet de Hergeirssons jenter seg en trygg ledelse.

- Katrine Lunde leverer en fenomenal omgang, kom det fra den tidligere landslagskeeperen og nåværende Viaplay-ekspert Ole Erevik i pausen.

Norges sisteskanse fortsatte storspillet i den andre omgangen, som gjorde at de norske jentene kunne juble for en overlegen seier over sin største konkurrent i gruppe C. Etter endt kamp vanket det naturlig nok en utmerkelse som banens beste på 41-åringen fra Kristiansand.

Les også: Messi-rekord knust av lagkameraten da PSG vant komfortabelt

Norge hadde problemer det første kvarteret av kampen, og lagde flere unødvendige feil som holdt Romania inne i kampen. En som derimot sto fram fra kaptein Stine Bredal Oftedal som var en håndfull for mye gjennom hele kampen.

- Det fikk meg faktisk litt til å tenke underveis der, fordi vi er ikke akkurat vane med å spille foran masse publikum med landslaget. Det var en bra trykk der ute, som var veldig kult, men vi merket at det var vanskeligere å kommunisere. Men det ser jeg bare på et pluss, sier Bredal Oftedal til Nettavisen.

- Hva sa du til jentene da det kokte som mest?

- Jeg prøver bare å være klar og tydelig på hva vi ønsker å få til, for å skape litt mer flyt. Jeg er ikke så glad når folk bare sier at man skal unngå tekniske feil, så jeg tar heller tak i spillet.

Slik var kampen:

Katrine Lunde var den andre norske spilleren som markerte seg, og 41-åringen

- Det er alltid fantastisk å spille bra, men det er ekstra gøy når alle får det til. Vi fikk satt forsvaret litt mer enn i de andre kampene, så for meg er det betryggende. Jeg syntes det fantastisk å spille i hallen i dag, og samtlige på tribunen lager en herlig stemning, sier hun til Nettavisen.

Nervøs start

Det var et vanvittig trykk, sammenlignet med de andre dagene, i kamparenaen i Castellón. Med et overtall av rumenere på tribunen virket, for dagen, gjestene motiverte fra start.

Kampen var få minutter gammel da Nora Mørk leverte et c-moment, da hun satt inn en scoring i det «åpne» buret etter å ha lurt nærmest hele hallen med en leken skuddfinte.

- Jeg gikk på den der selv. Hun lurer Romania-keeper Dumanska på rompa, og setter den inn, kom det fra Viaplay-kommentator Peder Seierstad etter stjernens scoring.

Se scoringen her:

Til tross for scoringen, og 4-3-ledelse etter ti spilte minutter, var det lite som stemte for de norske jentene innledningsvis. Flere feil slurvete feil og skuddbom gjorde det vanskelig for Hergeirssons elever.

- De virker litt ukonsentrerte her nå. Kan det være litt nerver ute og går?, spurte ekspert Gunnar Pettersen seg etter en ny norsk feil.

Les også: Hergeirsson totalslakter VM-forholdene: - Det hadde aldri skjedd i et herremesterskap

Julija Dumanska ble lurt av Mørk etter bare to spilte minutter, men de neste ti minuttene sto hun som en vegg. Romanias nummer 20 stoppet alt fra Norges offensive skyts.

- Dette er et målvaktsspill i ypperst verdensklasse, hyllet Viaplays kommentatorduo etter at sisteskanse hadde reddet en hundreprosentsjanse fra Henny Reistad med hodet.

Katrine Lunde leverte også en fantastisk førsteomgang for Norge, og holdt laget inne i kampen.

Hyller Lunde og Oftedal

Hergeirsson fikk roet ned sitt lag, og like før pause begynte det hele å se så mye lysere ut. Veronica Kristiansen sendte Norge foran med fem mål, i undertall, og Katrine Lunde vartet opp med en vanvittig dobbeltredning.

- Fantastisk. 13 redninger på Lunde. Jeg påstår at vi har verdens to beste målvakter, når de er i form. Det er ingen som er i nærheten av det toppnivået de har.

Petterson fikk støtte i Viaplay-studioet i pausen.

- Katrine Lunde leverer en fenomenal omgang, kom det fra den tidligere landslagskeeper Ole Erevik.

Les også: Enkelte bruker flere timer på å fylle et glass med urin. Dette kan være løsningen: - Et mareritt

Norge gikk i garderoben med en komfortabel 17-11-ledelse, og i pausen vanket det skryt til kaptein Stine Bredal Oftedal for det hun leverte den første halvtimen.

- Det var tydelig spillesugen Stine som entret banen i dag, og ho gjør alt utpå der. Hun har vist hvor skapet skal stå, og har vært veldig vanskelig å stå i mot for de rumenske jentene.

- Fullstendig kontroll

Det var en nervøs åpning på den første omgangen, men de norske jentene var alt annet en nervøse i den andre.

Anført av en sikker Malin Aune, en råsterk Kari Brattset Dale og en effektiv Veronica Kristiansen, hadde Norge økt ledelsen fra seks til 11 mål med drøyt kvarteret igjen på klokka.

- Norge har fullstendig kontroll her nå, og Hergeirsson tar seg råd til å begynne å trene på andre ting, sa Pettersen da bildene av Norges timeout rullet over skjermen.

Norges landslagssjef fikk hvilt flere av sine største stjerner, og ha spilletid til store deler av troppen.

Det gjorde derimot ingenting, for de norske lekte seg inn til en imponerende 33-22-seier.