Gå til sidens hovedinnhold

Da det så mørkt ut, tok Ida Alstad et avgjørende valg: - Jeg visste ikke om det var verdt det

Håndballstjernen vurderte å gi seg etter en tung høst.

Med seier i tre kamper på rad, har ting sett lyst ut for Ida Alstad (33) og resten av Byåsens håndballkvinner.

Men i en klubb som etter hvert har fått et rykte på seg for økonomiske problemer, skal man ikke langt tilbake i tid før det så annerledes ut.

For etter en høst preget av uro i klubben, var klubbikon Ida Alstad nær ved å gi seg. Klubben var preget av en svært stram økonomi, og jobbet hardt for å nå Norges håndballforbunds krav om positiv egenkapital. Håndball var rett og slett ikke like morsomt som det tidligere hadde vært for 33-åringen.

NA+: Se Byåsen - Vipers Kristiansand onsdag 20.00

- Når man har blitt mor og har familie, og man bruker så mye tid på trening og reising, så forventer jeg at det skal være skikkelig artig, som det alltid har vært, å spille håndball, sier Alstad til Nettavisen, og fortsetter:

- Da alt bare ble ganske slitsomt og ikke gikk som man hadde håpet, samtidig som det også skjedde ting rundt klubben, så ble det bare blytungt. Jeg visste ikke om det var verdt det. Når man er kaptein midt opp i det hele, så ble det en veldig slitsom høst. Jeg brukte mye krefter og energi, og humøret forsvant. Gleden med håndballen forsvant, sier hun.

Det var Adressa som først skrev om Alstads tunge høst.

Men i stedet for å runde av det som har vært en imponerende håndballkarriere, valgte hun å fortsette. I stedet for å bry seg om alt som skjedde i og rundt Byåsen, valgte Alstad å heller bruke kreftene på det hun selv kunne styre.

- I desember begynte å jeg å fokusere på det jeg kunne gjøre noe med. Det er egentlig bare å trene og spille håndball for å bli bedre, forklarer trønderen.

- Og nå har du fått gleden tilbake?

- Ja, det vil jeg si.

Det vises også på banen. Høydepunktet i 2019 må nok være seieren mot Skrim Kongsberg. Der var Alstad virkelig i sitt ess, og ga seg ikke før hun hadde scoret hele 12 ganger i 38-27-seieren.

I desember fikk også klubben en liten pustepause fra presset og de økonomiske problemene, da kravene for å få eliteserielisens for neste sesong ble oppfylt.

NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner


Storkamp

Byåsen er nok avhengige av at Alstad og lagvenninnene kommer opp på samme nivå som mot Skrim når de får besøk av Vipers Kristiansand på onsdag.

De suverene serielederne fra Kristiansand har vunnet 14 av sine 15 seriekamper denne sesongen, og står altså oppført med kun ett tap. I tillegg har laget imponert stort i Champions League, og er klare for kvartfinale i turneringen.

Det er altså ikke hvem som helst som gjester Trondheim onsdag, og derfor har trønderne benyttet muligheten til å virkelig slå på stortromma.

Sammen med Kolstad inviterer nemlig Byåsen til dobbelkamp i Kolstad Arena. Først spiller Kolstads håndballherrer mot topplaget ØIF Arendal klokka 18.00, før Byåsen møter Vipers på samme bane klokka 20.00.

- Det blir kjempeartig. Personlig synes jeg at det er de morsomste kampene. Det er masse folk og vi møter de beste lagene. Jeg tror alle jentene har gledet seg hele sesongen til den stemningen og rammen som det blir rundt kampen, sier Alstad.

Kampene vises også på NA+.
SE LIVE 18.00: Kolstad - ØIF Arendal
SE LIVE 20.00: Byåsen - Vipers Kristiansand

- Møter et av Europas beste lag

- Vi vet jo at vi møter Norges beste lag, og per dags dato et av Europas beste lag. De har jo kommet til kvartfinale i Champions League. Vi møter et mye bedre lag, men det handler om hva vi skal gjøre, og hva vi kan gjøre for å svekke dem, sier Alstad.

Hun forteller at Byåsen bruker videoanalyse for å forberede seg best mulig til oppgjøret.

- Vi må selvfølgelig prøve noen forskjellige triks for å stoppe dem og finne ut hva de ikke er så gode på. Ikke at de har så mange svakheter, men vi må selvfølgelig prøve. Vi kan ikke bare håpe på det beste. Vi må være litt taktiske.

NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Forrige oppgjør mellom lagene endte 28-20 i favør Vipers. Da klarte Byåsen å holde følge med serielederne et godt stykke ut i kampen. Det gjenstår å se hvordan det går på onsdag, men Alstad har i alle fall planen klar:

- Jeg tror vi legger oss lavt i terrenget, og så slår vi nedenfra. Det er den beste posisjonen, slår hun fast.

Kampene vises også på NA+.
SE LIVE 18.00: Kolstad - ØIF Arendal
SE LIVE 20.00: Byåsen - Vipers Kristiansand

Kommentarer til denne saken