RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da Diego møtte Maradona

Foto: Petter Nord
Sist oppdatert:
Vesle Diego Fugelli (2) fikk i går møte mannen han er oppkalt etter, selveste Diego Armando Maradona.

Rett etter at lyset var slukket i Vestlandshallen, klarte Aksel Fugelli å komme seg inn i garderoben til Argentina sammen med sønnen sin. Og det ble et kort men minneverdig møte mellom de to med Diego til fornavn.

Fantastisk
- Det var helt fantastisk. Det er akkurat som idrettsstjernene sier; det går ikke helt opp for en før en stund etter. Maradona var trivelig og grei, men Diego ville ikke sitte på fanget hans. Det må være den første i verden som har avvist å få sitte på Maradona sitt fang. Han var nok litt redd den svette og skjeggete mannen om han ikke visste hvem var. Han fikk i stedet et klapp på kinnet, sier pappa Aksel Fugelli som hadde med seg sønnen Diego inn i garderoben etter kampen.

- Hva sa Maradona?
- Han spurte sønnen min om det var sant at han het Diego. Men jeg hadde akkurat ristet ham våken og han var ikke så snakkesalig.

- Fikk du sagt noe da?
- Det var så hektisk, og vi ble etter hvert dyttet vekk. Men jeg fikk ropt Viva la revolusjon til ham, sier Fugelli til iBergen.no.

Oppkalt etter helter
Aksel Fugelli har i flere år bodd i Brasil, og da han fikk barn sammen med sin brasilianske samboer, ble navnet nøye diskutert.

- Diego er ikke akkurat et så veldig populært navn å ha i Brasil, og de få som heter det blir uglesett. Det er ikke mange som har fått det navnet de siste 20 årene, sier Fugelli som til slutt fikk et tegn på at han skulle kalle sønnen sin for Diego.

- Jeg har to personer som jeg beundrer her i livet. Den ene er Maradona, som jeg beundrer for hans trylling med ballen. Den andre er Gregory Smith, som tryller på sin måte med gatebarna i Sao Paolo i Brasil. Jeg har vært litt med i prosjektet der nede og blant annet laget en dokumentarfilm om Carf (Chrildren at Risk Fundation). Her ble jeg kjent med en gutt som het Diego. Da vi så på et tv-program for en stund siden at Diego var død, ble det tungen på vektskålen, og vi kalte sønnen vår for Diego, forteller Fugelli.

Sender bildet til Brasil
Aksel Fugelli er en lojal økonomisk støttespiller for Gregory Smith og hans prosjekt. Nå skal bildet av sønnen Diego og Maradona sendes til Brasil sammen med en slump penger til minne om den brasilianske gategutten Diego.

- Ingenting forsvinner i administrasjonen til Carf, her kommer hver eneste hundrelapp til nytte. I fjor hadde de et budsjett på 1,2 millioner kroner og hjalp 650 barn. Det er en helt fantastisk bruk av pengene, og jeg håper også andre blir oppmerksom på dette og kan bidra, sier Fugelli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere