LILLEHAMMER / OSLO (Nettavisen): Den norske 20-åringen var helt ferdig da hun passerte målstreken på 3. plass og ble liggende i flere minutter etter målgang.

Fossesholm kom seg etter hvert opp fra snøen, men var så ustø på beina at hun til slutt måtte ha hjelp av helsepersonell og lagvenninner for å komme seg ut av målområdet.

Ble sammenlignet med en fyllik

Etter å ha kommet til hektene igjen er smilet tilbake hos Fossesholm.

Hun legger ikke skjul på at hun var «helt ferdig» etter målgang.

Fossesholm humrer av situasjonen nå og avslører at det ikke var alle lagvenninnene som helt klarte å dy seg da hun fikk hjelp etter målgang.

Smilende forklarer Fossesholm at Therese Johaug sammenlignet henne med «en fyllik».

- Jeg fikk høre det, sier Fossesholm og ler.

- Jeg hørte Therese sa at «dette her er akkurat det samme som å følge noen hjem fra byen», forteller Fossesholm til Nettavisen.

Norges ankerkvinne forstår at det så rart ut.

- Sånn er det når man ikke klarer å komme seg på beina selv, sier 20-åringen.

Prøvde seg

Det var ingen tvil om ta Fossesholm prøvde alt hun kunne for å riste av seg konkurrentene på ankeretappen. Underveis i etappen satte hun inn et skikkelig støt i den hardeste motbakken mot den jevngamle russeren Veronika Stepanova (20) og svenske Moa Olsson (24), og fikk en liten luke.

Det viste seg imidlertid ikke å være nok til å avgjøre seierskampen.

Olsson slo tilbake, og prøvde seg før inngangen mot skistadion. Men også hun måtte gi opp forsøket. Stepanova fikk derimot avgjørende metere i dobbeldans inne på stadion, før siste sving på den den avsluttende fristilsetappen.

Les også: Russer får eksperten til å advare: - Skremt

Norge og en sliten Fossesholm måtte til slutt ta til takke med en skuffende tredjeplass, bak både det russiske vinnerlaget og Sverige som spurtet hakket bedre på oppløpet.

- Tar det på min kappe

Fossesholm sier til Nettavisen etter løpet at hun tar det på sin kappe.

- Det var jeg som gikk ut likt med dem og ikke klarte å slå dem. Da er det min feil. Jeg ga alt og i dag var ikke det godt nok. Da får jeg prøve å komme sterkere tilbake, sier 20-åringen.

Stepanova, Russlands ankerkvinne, gikk sin første stafett i verdenscupen. Fossesholm er ikke overrasket over at den russiske juniorverdensmesteren leverer fra første stund.

- Ikke når man ser på resultatene hennes.

- Det er fem kilometer og en løype det er ganske lett å henge. Da var de sekundene jeg fikk på toppen forgjeves. Jeg svei av ganske mye krutt forgjeves, men sånn er det, forteller Fossesholm.

Hun gratulerer Russland og Sverige.

- Russland og Sverige var sterkere i dag. Vi får prøve å komme sterkere tilbake, sier Norges ankerkvinne.

Får ros av Johaug

Det var ikke bare Fossesholm som fikk problemer med å riste fra seg konkurrentene i løypene på Lillehammer søndag.

Også Johaug slet på sin tredjeetappe å skaffe en luke til de andre nasjonene.

Johaug forteller at hun er imponert over Fossesholm - til tross for at det kun ble tredjeplass.

- Hun fikk jo luke opp bakken der, men sånn som løypa er her så er det natt og dag og komme bakfra og gå først. Det er litt kjedelig når det er sånn, men sånn er det. Det er nye muligheter senere, sier Johaug.

Hun tror søndagens stafett er en fin erfaring for Fossesholm og det norske laget.

- Ideelt sett burde hun kanskje ventet til sistebakken, for du får ikke igjen for det du får i langbakken. Men sånn er det. Vi tar med oss all lærdom til OL, sier Johaug.