Tenk deg å være 17 år gammel og sitte på benken til Manchester United på selveste Old Trafford.

Cristiano Ronaldo har vært på banen. Supporterne heier og synger. Minuttene går.

Så får du nikket.

Manager Erik ten Hag spør deg om du er klar, og du vet at nå skal barndomsdrømmen din bli oppfylt.

For de fleste av oss vil det neste vi hører være lyden av vekkerklokka som ringer, og vi forstår at det hele var en drøm.

Men for Isak Hansen-Aarøen er ikke dette bare en drøm. Søndag ble det en virkelighet, da han fikk debutere i Manchester Uniteds treningskamp mot Rayo Vallecano.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var veldig artig, forteller 17-åringen til Nettavisen om opplevelsen.

Les også: Eriksen med United-avsløring: – Snakket med tre ulike managere

Får ros for opptredenen

Han hadde ikke fått beskjed på forhånd om at debuten ville komme. Men etter å ha trent med a-laget den siste tiden visste han at det kunne komme en mulighet.

– Jeg hadde sittet en stund og håpet på å komme inn. Så det var veldig artig å endelig få lov til å gå ut på banen. Det er absolutt en drøm jeg har hatt så lenge jeg kan huske. Det er vanskelig å putte ord på det, sier Tromsø-gutten.

I løpet av de seks minuttene han fikk på Old Trafford-matta med draktnummer 68 på ryggen, rakk 17-åringen fra Norge å gjøre seg bemerket. Gratulasjonene har rent inn fra fjern og nær, og trenerstaben til Manchester United skal ha vært fornøyde med det de så.

– Jeg har fått en del gratulasjoner. Det var ikke lange tida jeg var innpå, men jeg har fått høre at jeg fikk vist meg litt fram på den tida i alle fall. Det var uansett mest at de ga meg klemmer og gratulerte meg med debut og at det var artig, sier Hansen-Aarøen selv om beskjedene han har fått i etterkant av kampen.

Unggutten mener noe av nøkkelen til at han klarer å prestere så godt ligger i at ordet «nervøsitet» ikke eksisterer i hans vokabular.

– Er det en ting i verden jeg er sikker på meg selv i, så er det fotball. Jeg har ikke blitt nervøs i fotballen ennå, påpeker han.

– Selv ikke foran et tilnærmet fullsatt Old Trafford blir du nervøs?

– Nei, jeg går ut og gjør det jeg elsker, så det er bare artig for meg.

Trener med Ronaldo, men det er en annen han ser til

17-åringen gikk fra Tromsø til Manchester United i 2020, og har allerede rukket å gjøre seg bemerket i klubbens ungdomslag. Det har gjort at han den siste tiden har fått muligheten til å trene med de aller største stjernene i klubben.

– Jeg føler jeg har utvikla meg masse. Både på banen, men absolutt utenfor banen også. Jeg føler jeg har vokst veldig. Jeg merker at jeg er i veldig god form på banen. Selvtilliten er høy fordi mye går riktig. Så jeg føler meg veldig bra for tida.

På a-lagstreningene får han bryne seg på spillere som Cristiano Ronaldo, Raphael Varane og Marcus Rashford. Selv om han forklarer at særlig Ronaldo skiller seg ut når det kommer til oppvarming, seriøsitet og det å ta vare på kroppen sin, er det en annen stjerne han ser aller mest til i løpet av treningsøktene.

– Jeg synes det er veldig artig å se på Sancho. Jeg liker sånne spillere som dribler og koser seg og har det artig på banen, forteller han.

Samtidig er han rask med å påpeke at hele a-lagsgruppa har tatt han godt imot, noe som har hjulpet ham med å senke skuldrene.

– Jeg lærer noe nytt hver gang jeg går ut på den banen, så det er fint. Alle er veldig imøtekommende og gjør det enkelt for meg å tørre å vise meg fram.

Nettavisen viser hundrevis av kamper fra Norway Cup hele uken. Har du fått deg denne skrekktaklingen?


17-åringen har også fått et godt inntrykk av lagets nye manager, Erik ten Hag, og forteller at han har troen på at nederlenderen skal få det til å fungere på Old Trafford.

– Det virker veldig positivt. Det blir bra å se hvordan det utvikler seg, men det virker veldig bra, sier han.

Håper på flere sjanser

U 21-laget til klubben vil være Hansen-Aarøens kamparena den kommende sesongen, men nordmannen legger ikke skjul på at debuten for a-laget ga mersmak. Han er klar for å ta opp hansken for å bevise at Rayo Vallecano-kampen ikke skal bli hans eneste i United-trøye.

– Jeg tenker mest bare at jeg skal spille og ha det artig, og gjøre det så bra som mulig. Når det kommer sjanser skal jeg ta de, og forhåpentligvis så blir det bare flere og flere sjanser.

– Har du fått indikasjoner på sjanser?

– De har sagt at de er veldig positive rundt hvordan jeg har gjort det, så det blir spennende og artig å se hva som skjer. Jeg håper det blir en del muligheter. Og når de kommer så skal jeg være klar til å ta de.

Motiveres av Ødegaard og Haaland

17-åringen har allerede rukket å spille 20 aldersbestemte landskamper for Norge. Han håper at stadig flere sjanser i Manchester United kan bidra til at han tar steg også med flagget på brystet.

Han spår nemlig en stor framtid for norske landslag.

– Ja, jeg har kjempetroa. Man ser på alle de unge landslagene at det er mange gode spillere, og vi gjør det mye bra i de turneringene vi er med på. Det er artig og spennende å være en del av den gjengen, sier han.

Og skal Norge lykkes i mesterskap i framtiden trengs bærebjelker som spiller på det aller høyeste nivået til daglig. Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland har allerede etablert seg som to verdensstjerner i to av verdens største klubber.

Isak Hansen-Aarøen innrømmer at det motiverer han å se landsmennene gjøre det så bra, og han håper at han snart selv også blir ett av navnene som ramses opp i samme ordelag som de to.

– Jeg ønsker å bli den beste versjonen av meg selv. Og det er absolutt der jeg ønsker å være på et tidspunkt i karrieren min, avslutter han.