*Nettavisen* Sport.

Da Julia Roberts ble borte

Mitt sportslige høydepunkt i fjor? De var mange, men det største tror jeg kom da jeg forgjeves lette etter Julia Roberts.

05.01.04 06:36

Det er vanskelig å se tilbake på et sportsår. Minnene hoper seg liksom opp, går over i hverandre, navnene og datoene forsvinner en smule, og man klarer ikke helt å sette seg tilbake og nyte scenene om og om igjen.

I hvert fall ikke uten video eller en unormalt stor harddisk i topplokket.

Tilbakeblikk
Mine kolleger på sporten i TV 2 Nettavisen, som alle har skrevet liknende tilbakeblikk, har vært innom prestasjoner som Petter Solbergs VM-gull i rally, Thomas Alsgaards gull på tremila i VM, Ole Einar Bjørndalens dobbelt-gull i samme mesterskap, Tyler Hamiltons etappeseier med brist i kravebeinet under fjorårets utgave av Tour de France, Sigurd Pettersens vanvittige hopp under det første rennet av hoppuka - alle var de prestasjoner som ga også meg gåsehud.

Men ingen av dem nevnte noe om da Ruud van Nistelrooy driblet vekk halve Fulham fra midtbanen og inn, og satte inn 2-0-målet hjemme på Old Trafford i mars. De sa heller ingenting om Thierry Henry, som løp fra Inter-forsvaret slik bare han kan det, ventet dem inn, for siden å rykke fra enda en gang, før han banket inn 3-1-målet i Champions League - i Italia.

Ekstreme prestasjoner
Ingen av mine kolleger var inne på det Davis Love III gjorde da han hadde 35 meter igjen til koppen på MCI Heritage-banens siste hull i april, og ikke hadde råd til å bruke mer enn ett slag for å sikre omspill. Chip'en han slo, rullet og rullet og rullet - rett i hullet.

At han senere vant hele skiten, viste for alle og enhver hvilke små marginer som skiller seier fra tap i golf.

Kollegene mine nevnte heller ingenting om da amerikanske Paul Azinger sto i bunkeren og måtte få ballen i koppen for å sikre USA et poeng i Ryder Cup - og gjorde det.

Suksesser
De var ikke inne på Liv Grete Skjelbreid Poirees suksess-comeback i skiskyting, Lars Bergers vanvittige langrenn da han vant skiskyttersprinten i Hochfilzen til tross for tre bom, Roger Federers oppvisning da han feide Andre Agassi av banen i Masters-finalen i tre strake sett, eller det faktum at nedrykkstruede Leeds slo Arsenal på bortebane mot slutten av forrige sesong, noe som sørget for at Manchester United igjen vant Premier League.

Det siste husker jeg spesielt godt, fordi jeg satt i bilen på vei hjem fra en regntung golfhelg i Sverige og fikk oppdateringer via radioen. I løpet av fire kliss-klass-runder hos søta bror hadde jeg knapt nok truffet ballen en eneste gang, så jeg fikk da i det minste én opptur i løpet av helgen.

Julia
Men det største høydepunktet for meg i 2003 kom da jeg var i London mot slutten av året. Nok en regntung morgen satt jeg på en kaffesjappe i Notting Hill og speidet etter Julia Roberts og Hugh Grant, uten å se særlig annet enn toetasjersbusser som sprutet søle opp på fortauet.

Så ringte sjefen min. Han tilbød meg jobben som sportssjef i TV 2 Nettavisen. Jeg svarte ja. Uten å tenke meg om. For jeg har alltid vært glad i sport. Jeg har selv drevet aktiv idrett i over 20 år, og nå skulle jeg få sjansen til å skrive om Ruud van Nistelrooy, om Thierry Henry, bunkerslagene til Paul Azinger, chip'ene til Davis Love III, ståendeseriene til Liv Grete Skjelbreid Poiree, langrennsfarten til Lars Berger, svingene til Petter Solberg og alle de andre fantastiske prestasjonene som gjør sport så eksepsjonelt moro.

Så får Julia Roberts være Julia Roberts. Hun var neppe i Notting Hill den dagen, og det hadde heller ikke spilt noen rolle. Men hun vil alltid minne meg om hvor jeg var da jeg fikk jobben som sportssjef i TV 2 Nettavisen.

Det finnes verre ting å tenke på.

Med sportslig hilsen
Thomas Enger

Les også de andre høydepunktene som sportsjournalistene i TV 2 Nettavisen har trukket fram fra året som gikk:

Dag Langerød: - Nei, jeg hater ikke Liverpool
Roy Kvatningen: Takk, Shampo
Stig Nygård: Året uten høydepunkter
Bengt Magnus Dyrkorn: Eventyret i Sevilla

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.