*Nettavisen* Sport.

Da Ole Einar møtte veggen

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

«Overmennesket» ble menneskelig på fellesstarten. Les også: - Kast snøball i stedet, Ole Einar Les også: Svendsen ville reise hjem Les også: Ærlig talt, Lars Berger

21.02.09 12:16

PYEONGCHANG (Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen hadde distansert resten av feltet, da han i ensom majestet kom inn til siste skyting.

Med to bom på siste stående, fikk 35-åringen selskap av Dominik Landertinger, Christoph Sumann og Ivan Tsjeresov ut fra standplass.

Utrolig nok satte alle de tre skiskytterkongen ettertrykkelig på plass i løpet av sløyfa inn mot mål.

- Jeg hadde bestemt meg for å skyte et og et skudd. Jeg fatter ikke at jeg bommet på den tredje. Det satte meg litt ut av hele serien. Jeg fikk en bom til også. Det var skjebnesvangert. Jeg hadde ingen sjanse på sisterunden. Jeg var skikkelig sliten, sier Ole Einar Bjørndalen til Nettavisen.

Nådestøt fra ung østerriker
Landertinger satte nemlig inn en skikkelig langspurt oppover den tøffeste stigningen. Landsmannen Sumann fulgte enkelt, mens Ole Einar møtte veggen.

- Ble du overrasket over østerrikerne som kom opp forbi deg i bakken?

- Jeg kjørte veldig hardt på toppen og forsøkte å riste dem av meg. De hang lett med. Da vi kom ned til flatene kjørte de rett ifra meg. Jeg hadde ingen sjanse.

- Er du bare et menneske du og, tross alt?

- Hehe. Ja, jeg er det. De andre guttene trener hardt dem også. De gikk veldig bra i dag.

Knust av østerrikerne
Kanskje var det mesterskapets tøffe konkurranseprogram som sammen med de knallharde løypene slo inn på den triple verdensmesteren.

Bjørndalen kom i mål 21 sekunder bak vinneren Landertinger. Han deppet likevel ikke over å stå utenfor pallen i sitt første individuelle løp under mesterskapet.

- Jeg var veldig fornøyd med deler av løpet i dag. Det var vanskelig skyteforhold og de første tre seriene var veldig bra. Det var mye vind. Løpet var veldig bra.

- Du sier at du er sliten, merker du et langt mesterskap?

- Ja, jeg har jo gått fem løp. Nå begynner jeg å kjenne det, innrømmer han.

Emil ut i rakettfart
Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann med 12. plass, men måtte tåle hele seks strafferunder i comebacket fra sykesenga.

- Er du overrasket over at østerrikerne knakk Ole Einar i bakkene mot slutten?

- Ja, hva skal jeg si? Jeg var ute i løypa og gikk selv. Han er jo bare et menneske han også. Kanskje har det blitt for mye for ham. Dere får spørre ham, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

Til tross for at trønderen sa at han ikke skulle dra én meter i går, ledet han hele feltet på vei inn mot første skyting.

- Ja, jeg var så jævlig giret i dag. Jeg klarte ikke å dy meg når jeg følte meg så bra.

Halvard Hanevold ble nummer 13 etter to runder. Lars Berger endte helt sist av de 29 som kom i mål. Lesjingen pådro seg hele ni strafferunder.

PS! VM-fellesstart ser ikke ut til å være tingen for Bjørndalen. i Östersund i fjor ble han slått på sisterunden av Emil Hegle Svendsen, men den gangen ble det i alle fall sølv.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.