RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da Solli stjal en postkasse

(scanpix)
Sist oppdatert:
LA MANGA (TV 2 Nettavisen): Stjerneskuddet Jan Gunnar Solli ble lurt trill rundt som førstereisgutt i Odd, men hevnen var søt.

Jan Gunnar Solli er ikke en mann som lar seg herse med. Nå er han høyaktuell for en plass fra start mot Spania.

Solli eller Runar Berg har til nå sett ut som Sembs valg i høyre indreløperposisjon mot Spania. At Solli er aktuell, er imponerende.

Lurt trill rundt

Det er bare tre år siden han debuterte for Odd, i en treningskamp i januar. Da han var med Odd til La Manga i februar samme år, ble han lurt trill rundt av Alexander Aas.

Solli hadde blitt intervjuet av Varden tidlig på dagen da Aas ringte, utga seg for å være Vardens journalist, og ba Solli om å møte i hotellets resepsjon klokken 21.00 iført drakt. Noe galt hadde nemlig skjedd med bildene de tok tidlig på dagen. Solli bet på.

Stjal postkassen

For Aas og lagkameratene ble spøken perfekt da Vardens journalist og fotograf helt tilfeldig møtte opp i resepsjonen ett minutt før ni. De skjønte lite da Solli kom over og lurte på om de skulle starte. Lagkameratene lo seg skakk.

- Sånn skjer når man er førstereisgutt, men jeg fikk hevnen min. I fjor stjal vi Alexanders postkasse i desember, og ga den først tilbake lille julaften. Med hilsen fra Asbjørn Brekke, julenisse (fra "Nissene på låven", red.anm), sier Solli fornøyd til TV 2 Nettavisen.

Han dro fra Odd, Skien og Telemark i sommer til fordel for Rosenborg, men har uansett en meget høy stjerne på hjemstedet Treungen.

Langt fra sikker

Det hele begynte da han ble tatt ut på U19-landslaget like etter debuten for Odd. Da vanket det 10.000 kroner i stipend fra en lokal sparebank fordi han var den første landslagsspilleren fra Vest-Telemark noensinne.

- Det stemmer det. Jeg har inntrykk av at de synes jeg er en fin representant for stedet. Det setter jeg pris på, sier Solli.

Dagen før slaget på Mestalla stadion i Valencia, innrømmer han at han ikke aner om han starter eller ikke.

- Det har vært gøy å spille på førstelaget på trening, men jeg er langt i fra sikker på at det bare er meg og Runar Berg som kjemper om indreløperplassen. Roar Strand er et annet alternativ. Frode Johnsen også, sier han.

- Blir du skuffet hvis du ikke får starte?

- Nei, ikke veldig. Det viktige er at jeg tar vare på den sjansen jeg får. Uansett om jeg starter eller bare får noen minutter på slutten, sier Solli.

Runar Berg er også usikker.

- Jeg vet ikke hva Semb tenker. Jeg håper å få spille, men er fryktelig usikker, sier han til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere