Steffen Søberg tok GET-ligaen med storm forrige sesong.

Søberg er et av de største keepertalentene vi har i norsk ishockey, og i 2011 ble han draftet av NHL-laget, Washington Capitals.

Hvis ikke Capitals signerte kontrakt med Søberg før NHL-draften ble avholdt sist helg, så ville de miste rettighetene til den norske keeperen.

- Trangt nåløye
- Hadde du samtaler med Capitals før draften?

- Ja, vi hadde samtaler på slutten, men det ble ikke noe ut av det. De visste ikke helt hva de kunne tilby meg av spillested og sånn. De sa de kunne tilby meg en kontrakt, og at de ville prøve å få meg til å spille i AHL (ligaen under NHL) neste sesong, men ingen ting var sikkert, sier Søberg til Nettavisen.

Capitals har de siste sesongene vært flinke til å utvikle unge keepere, og de har veldig unge keepere i stallen.

- Hvis du ser på keepersituasjonen deres nå, så har de mange gode unge keepere. De har fire unge veldig gode keepere, og da er det liten plass til meg. Plassen min hadde vært i East Coast League.

- Da spiller jeg heller i Norge, smeller det fra Søberg.

I vinter var det klart at flere utenlandske klubber fulgte med på situasjonen til Søberg. Flere svenske klubber var interessert i keeperen, men han fikk aldri noe tilbud.

- Det var litt interesse fra Frølunda, men jeg hørte ikke noe meg enn det.

Høye ambisjoner
Den ferske landslagskeeperen legger ikke skjul på hvilke ambisjoner han har.

- Jeg trives godt i Norge, men jeg vil jo selvfølgelig utenlands.

- Hva er drømmen?

- Drømmen er selvfølgelig NHL, men det er en veldig lang vei dit. Da må jeg i såfall innom andre ligaer først.

- Hvilken vei ser du for deg til NHL?

- Jeg håper først og fremst på å gå via Sverige, sier Søberg.

Hockeybrødre
Steffens lillebror, Markus, ble forrige helg draftet av Colombus Blue Jackets, og drømmen mange hockeyinteresserte håper på er at vi skal få se begge brødrene i aksjon i verdens beste hockeyliga.

- Det hadde vært veldig kult, sier Søberg om situasjonen hvis begge hadde spilt i NHL.

Markus reiser søndag over på treningsleir med Blue Jackets, men storebror Steffen er sikker på hvor lillebror spiller neste sesong.

- Det ser ut som det blir Sverige ett år til. Han vil gjerne bli i Frølunda ett år til, og han håper på kontrakt med A-laget.