RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbladet: FIS sa ja til klassisk sprint


Vegard Ulvang, leder i FIS' langrennskomité, og resten av FIS valgte å beholde både klassisk sprint og skiathlon på programmet i seniormesterskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Vegard Ulvang, leder i FIS' langrennskomité, og resten av FIS valgte å beholde både klassisk sprint og skiathlon på programmet i seniormesterskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Det internasjonale Skiforbundet (FIS) ga onsdag klarsignal for å beholde klassisk sprint og skiathlon på programmet i langrenn, skriver Dagbladet.

Det melder avisen onsdag. Dagbladet skriver at Vegard Ulvang, lederen for FIS' langrennskomité, ble avgjørende i beslutningen da han foreslo et kompromiss.

Hans forslag om å droppe skiathlon og klassisk sprint fra junior- og U23-VM, samt de mindre konkurransene, mot å beholde begge distansene i seniormesterskapene, ble til slutt hørt av komiteen.

Avgjørelsen ble tatt under FIS-kongressen i greske Costa Navarino onsdag.

Beslutningen om å beholde den klassiske sprinten er godt nytt for Johannes Høsflot Klæbo. Han har vært kongen av klassisk sprint og vant alle de fem internasjonale sprintene han startet i sist vinter.

Unggutten får dermed muligheten til å bruke det etter hvert velkjente «Klæbo-klyvet» opp bakkene.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere