*Nettavisen* Sport.

«Dagdrømte» om scoringen timer før han ble VIF-helt

Foto: Terje Bendiksby / NTBscanpix

- Jeg visualiserte det i formiddag, sier keeper Gudmund Kongshavn

08.07.13 01:15

VÅLERENGA - VIKING 2-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vålerenga og Viking er to klubber som så langt har hatt svært forskjellige opplevelser i årets Tippeliga, selv om kun syv poeng skilte lagene før søndagens kamp i Oslo.

Kjell Jonevrets Viking har vært et topplag i 2013, og nestenlaget fra Stavanger har fortsatt der de slapp etter at svensken tok over trenerjobben etter Åge Hareide et stykke ut i forrige sesong.

Vålerenga på sin side har slitt på nedre halvdel av tabellen, og selv om forventningene alltid er store i hovedstaden, er det nok likevel forståelse for at Kjetil Rekdal trenger tid til å bygge opp igjen laget.

- Sett det for meg
Søndag var det heller ikke stor forskjell på topp og bunn og kampen endte 2-2. Veton Berisha og Patrik Ingelsten scoret for Viking, mens Torgeir Børven og keeper Gudmund Kongshavn scoret for VIF.

Kongshavn kom opp på en corner og satte inn 2-2-målet på overtid. Som i en drøm.

- Jeg hadde faktisk visualisert denne scoringen på forhånd. Jeg så det for meg i formiddag at jeg skulle score, og så gjorde jeg jo det. Jeg må begynne å visualisere mer, jeg, sier Vålerenga-keeperen til Nettavisen.

- Jeg spurte Kjetil om å få gå opp, men da fikk jeg bare gå opp til midtbanen. Men så kom han ut og sa jeg kunne gå helt fram. Det er utrolig morsomt, gøy, men jeg husker jo flere ganger dette har skjedd, som blant annet mellom Rosenborg og Aalesund for ikke så lenge siden.

- Selvmål
Kongshavn og Vålerenga-spillerne reagerte naturlig nok med vill jubel etter den sene scoringen. Kongshavn var likevel rolig etter kampslutt.

- Jeg tenker ikke på at det ble mål nå. Jeg tenker på å redde ballen, jeg, men vi trener mye på feltarbeid, og da burde jo vi keepere vite ett og annet om timing i feltet, også. Vi har nok en fordel der, en forse, mener keeperen.

- Det var et fantastisk innelgg av Diego (Calvo), og da var det bare å sette hodet til, sier helten.

Alle var imidlertid ikke enig i at det var Kongshavn som scoret målet. Viking-trener Kjell Jonevret sa følgende etter kampen i Oslo.

- Det var et selvmål av oss, slår svensken fast, og kan nok ha et poeng der. Keeperhelten var likevel sikker på at det var hans mål.

- Var noen borti ballen, Kongshavn?

- Nei, det kan jeg aldri tenke meg. Du får se en reprise på video. Det hele gikk ganske sakte, følte jeg. I slow motion, sier VIF-keeperen.

Viking farligst
Det var Vålerenga som hadde mye ball innledningsvis i første omgang på Ullevaal stadion, men presisjonen manglet hos osloklubben. Avgjørende pasninger ble ofte slått i beina på motstanderen.

Hjemmelaget hadde også et par dødballer, men skapte ikke det helt store.

Ikke før i det 27. minutt fikk vi en målsjanse i hovedstaden. VIFs Diego Calvo var frisk innledningsvis og testet skuddfoten fra rundt 20 meter. Rune Jarstein måtte ut i full strekk, men reddet skuddet.

Like etter smalt det i andre enden. Patrik Ingelsten fikk masse rom, og tok vare på gaven. Han sendte ballen fram til Veton Berisha, som vendte bort Simon Larsen, og satte ballen i nærmeste hjørne.

1-0 til gjestene fra oljebyen.

Et Vålerenga som ikke så ut til å trives i sommervarmen fikk heller ikke blod på tann etter scoringen imot. I stedet var det Viking som mot slutten av omgangen kom til flere farlige sjanser.

André Muri holdt på å rote det til med en «rett i dusjen»-pasning etter 37. minutter, men da slapp vertene med skrekken. Det gjorde de også da Berisha avsluttet fra god posisjon litt senere.

Vålerenga slapp også så definitivt med skrekken rett før pause. Christian Landu Landu lekte seg med VIFs Joachim Thomassen, og fikk gjøre som han ville i feltet. Avslutningen hamret han i tverrliggeren.

Svarte direkte
Vålerenga virket umotiverte i første omgang, og hadde sikkert ett og annet å tenke på i pausen. Åpningen på andre omgang var imidlertid svært lovende. Kun fem minutter skulle gå før målet kom.

Thomassen slo en corner, og måltyv Torgeir Børven omsatte den i mål til 1-1.

Gleden skulle likevel bli kortvarig.

Fem minutter etter scoringen var gjestene igjen tilbake i ledelsen. Forsvarsspiller Johan Lædre Bjørdal var servitør, og svenske Patrik Ingelsten headet enkelt siddisene opp i ny ledelse.

Etter de to scoringene hadde begge lag muligheter til å påvirke resultatet. Trond Olsen kom til en brukbar mulighet for Viking i det 63. minutt, men hurtigtogets skudd var ikke godt nok.

For Vålerenga var Børven frampå flere ganger, uten at det ga tellende resultat.

Yann-Erik de Lanlay fikk også en brukbar mulighet til å sette spikeren i VIF-kista mot slutten, men ungguttens gode, og overraskende skudd gikk til side for målet til Gudmund Kongshavn.

På tampen burde Viking ha avgjort da flere spillere kom alene med keeper, men ingen holdt hodet kaldt.

Det så ut il å bli Viking-seier, men helt på tampen tok Kongshavn altså turen opp, vant i feltet og reddet dagen for Vålerenga-gutta. Det endte 2-2 på Ullevaal stadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.