RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dahl eneste norske til slopestylefinale i Østerrike


Ferdinand Dahl var eneste nordmann som tok seg til finale i verdenscuprennet i friski slopestyle i østerrikske Stauber. Finalen kjøres fredag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Ferdinand Dahl var eneste nordmann som tok seg til finale i verdenscuprennet i friski slopestyle i østerrikske Stauber. Finalen kjøres fredag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Ferdinand Dahl var den eneste av åtte norske friskikjørere som greide å kvalifisere seg til fredagens verdenscuprenn i slopestyle i Østerrike.

Han greide så vidt å snike seg videre som 6.- og sistemann fra sitt heat. Med 76,50 i sitt beste forsøk har han den laveste poengsummen av de 18 finalistene.

De mannlige deltakerne var delt inn i tre heat. Dahl sikret 6.-plassen med en margin på to og et halvt poeng. Petter Ulsletten, Ulrik Samnøy og Sebastian Schjerve tok plassene 8 til 10 i samme heat.

Birk Ruud, som nylig vant en Big air-verdenscupkonkurranse i Italia, ble nummer ni i det tredje og siste heatet. Han fikk 79,00 poeng i sitt beste forsøk og noterte dermed dagens høyeste poengsum av de norske, uten at det hjalp ham videre.

Sjetteplassen i det heatet gikk på hele 83,75 poeng. I det første heatet holdt 79,00 til siste finaleplass.

Christian Nummedal og Mikkel Brusletto Kaupang mislyktes i begge sine forsøk. Nummedal ble nummer 21 i første heat, Kaupang nummer 22 i tredje heat.

I kvinneklassen ble Johanne Killi nummer 12 i kvalifiseringen. Hun fikk 67,25 poeng for det første og beste av sine to forsøk. De åtte beste tok seg til finale, og Killi var 2,75 poeng bak 8.-plassen.

Vanskelige forhold har ført til flere endringer i det oppsatte programmet. Opprinnelig var det meningen å ha mennenes og kvinnenes kvalifisering på ulike dager. Begge finalene skal nå avvikles fredag.

I kvinneklassen var Kelly Sildaru fra Estland best i kvalifiseringen med 97,00 poeng. Blant mennene var det heatseirer til amerikanske William Borm (92,75) og svenskene Jesper Tjäder (88,75) og Oscar Wester (91,75).

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere