Gå til sidens hovedinnhold

Dahl syk - Huseklepp og Winters benket

«Never change a winnig team» - den frasen bryr ikke Mons Ivar Mjelde seg om.

(iBergen.no) Petter Vaagan Moen var ute med sykdom i to uker og måtte stå over mot Stabæk. Nå har Bjørn Dahl og Martin Andresen pådratt seg rusk i maskineriet.

- Bjørn Dahl har pådratt seg en liten forkjølelse og skal ikke spille mot Strømsgodset, sier Brann-lege Ola Jøsendal til iBergen.no søndag ettermiddag. Dermed tar Cato Guntveit over hans plass på høyrebacken.

- Martin tror jeg blir klar. Han har noe smårusk i brystet, men han spiller nok, sa Mjelde til iBergen.no lørdag.

Trenger Bengt
Under formasjonstreningen på Fana stadion lørdag var det mye som tydet det meste på at Petter Vaagan Moen og Bengt Sæternes er inne igjen i laget på bekostning av Huseklepp og Winters.

- Det er ingen tvil om at vi må angripe fra sidene og dermed kan det bli bruk for en fysisk spiller som Bengt, sier Mjelde som vet at Strømsgodset nok kommer til å legge seg nedpå og gi svært lite bakrom til bakromsspissene Helstad og Winters.

Når det gjelder venstrekanten blir Huseklepp trolig ofret til fordel for Vaagan Moen som er en mer ball- og duellspiller. Huseklepp er en bedre utfordrer bedre en mot en, og en spiller som trenger rom.

- Det blir nok mindre rom for en Erik i en slik type kamp med mye dueller. Petter spiller mer på det sikre, sier Mjelde som mener det ikke betyr all verden med utskiftningene med tanke på den knallsterke benken han har til disposisjon.

Huseklepp må derfor etter alle solemerker belage seg på benken, for høyrekanten ser ut til å tilhøre Jan Gunnar Solli nå.

Må passe Kovacs
Strømsgodsets store oppspillspunkt, ungareren Peter Kovacs, er mannen som skal passes på motsatt side av banen. Lørdag ble Armann Bjørnsson satt til å være Kovacs og gikk i hodedueller med forsvaret på lange utspill. Om ikke alle mann-mann duellene mot den store ungareren blir vunnet, vil Mjelde i alle fall ha spillerne sine til å plukke nedfallsfrukten.

- Vi har spilt mot Kovacs flere ganger tidligere og er klar over hva han kan. Regner med at Strømsgodset også kommer til å satse på lange baller, men vi kommer ikke til å markere Kovacs spesielt, sier Mjelde til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021