Gå til sidens hovedinnhold

Daily Mail: - Manchester United og Manchester City jager Sandro Tonali

... men Brescia-presidentens prislapp kan sette en stopper for en overgang.

Sandro Tonali har vært en åpenbaring for Brescia i deres retur til Serie A, og skal allerede ha tiltrukket seg interesse fra flere av Europas aller største klubber.

19-åringen har vist seg som en habil playmaker på midtbanen til nyopprykkede Brescia, og tidligere denne helgen vartet han opp med sin første scoring i Serie A, da han banket inn et frispark mot Genoa.

Siden han begynte å vise seg frem dypt på midtbanen til Brescia i Serie B de to foregående sesongene har han blitt sammenlignet med den tidligere VM-vinneren Andreas Pirlo.

Les mer: Søndagens Premier League-rykter

300 millioner

Mannen født i 2000 sine imponerende prestasjoner for Brescia skal nå ha ført til at flere av Europas aller største klubber skal ha finsiktet ham den siste tiden. Blant klubbene som ligger fremst i køen er Manchester United og Manchester City, hevder Daily Mail.

Videre skriver de at Ole Gunnar Solskjærs klubb sendte speidere til oppgjøret mellom Brescia og Juventus sent i september. «Den gamle dame» fra Torino vant oppgjøret 2-1.

Brescia-president Massimo Cellino har gjort det klart at han allerede har fått indikasjoner på at flere av Europas storkanoner har lagt sitt elsk på den unge playmakeren:

- Alle de store italienske klubbene, samt Atlético Madrid, Paris Saint-Germain og Manchester City. Min mening er at det beste for ham er å bli værende i Brescia, sier Cellino til Gazzetta dello Sport, som igjen er sitert av Daily Mail.

Og skulle man ønske å prise ham vekk fra Lombardia, så må man fort ut med ganske sjokkerende summer, skal man tro Cellino:

- Forleden dag, så snakket hans agent og foreldre om at han er verdt 50 millioner euro (rundt 509 millioner kroner). Jeg svarte med at for meg så er han verdt 300 millioner euro (rundt tre milliarder kroner), som betyr at jeg ikke vil selge, sier Cellino.

- Jeg har en drøm. Dersom Sandro ønsker å akseptere, så er jeg klar til å ofre store finansielle midler for at han signerer ny kontrakt.

Les mer: Fred forteller om rådene fra Solskjær

Utfordring

Cellino, som kanskje best huskes for sin kontroversielle tid som eier av Leeds, er tydelig på at 19-åringen har et stort valg å ta:

- Han må bestemme seg. Han kan bli her, og kose seg med fotballen, eller han kan gå til en større klubb og risikere å måtte sitte på benken, sier Cellino, som uthever at han mener midtbanespillerens talent er «noe helt spesielt».

Denne sesongen har han vært en av spillerne med flest minutter i Brescia-troppen. Han har spilt samfulle 90 minutter i syv av åtte serierunder så langt i den italienske toppserien. Han ble byttet ut mot Bologna.

På de kampene har han rukket å notere seg for én scoring, og har også målgivende pasninger mot nettopp Bologna, samt på bortebane mot Champions League-laget Napoli.

Tonali har vært såpass imponerende at han har vært tatt inn i landslagstroppen til Roberto Mancini. Han står med én kamp for det italienske landslaget, som kom tidligere i oktober mot Liechtenstein.

Midtbanemannen kan også vise til fem kamper med det italienske U21-landslaget, samt 11 kamper for Italias U19-landslag.

På lørdag møttes Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen. Det bydde på vanvittige scener på tribunen med bluss og fyrverkeri.

Les også

AS: - Martin Ødegaard blant spillerne som kan hjelpe Real Madrid med å sikre Kylian Mbappé

Kommentarer til denne saken