Gå til sidens hovedinnhold

Daimi Akin nominert til årets trener

Fighter Kickboxingklubb har klart det igjen. Daimi Akin er nominert i klassen årets trener. Thea Therese Vingmark Næss er nominert i åpen klasse. Begge ble også nominert i 2011.

BJØLSEN: Daimi Akin er hovedtrener i Fighter Kickboxingklubb og landslagstrener i fullkontakt. Han har på 13 år som landslagstrener ledet norske kickboksere til 47 medaljer i EM og VM, samt Combat Games som er kampidrettenes eget OL.

Under VM i Tyrkia i desember ledet han Norge til fire gull i fullkontakt.

– Det Daimi har prestert som trener er helt ekstremt, sier idrettshistoriker Tom A. Schanke i en pressemelding.

– En ære å bli nominert

Daimi Akin ble også nominert i 2011, men nådde ikke helt opp da. Denne gangen skal han konkurrere mot Johan Flodin (roing), Egil Gjelland (skiskyting), Egil Kristiansen (langrenn) og Even Pellerud (fotball) om å bli årets trener.

– Det er en hyggelig annerkjennelse, spesielt for idretten. Det er en liten sport i Norge, men stor internasjonalt. Vi har vært et ledende land i mange år og jeg synes ikke vi har fått den annerkjennelsen sporten og utøverne fortjener. Vi har ikke kommet frem i media, sier Daimi Akin til dittOslo.

LES OGSÅ: Slo et slag for kreftsaken

Treneren er veldig glad for at han er nominert til årets trener og mener det er en ære.

Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl er også full av lovord.

– Jeg har fulgt Daimi siden 2001 og de marginale ressursene han har fått frem utøvere på, er helt unik. Jeg la tidlig merke til hans evner til å følge den enkelte utøveren tett opp - noe jeg var veldig opptatt av i min tid som toppidrettssjef, sier han.

Tøff konkurranse

Thea Næss presterte i fjor å forsvare VM-gullet i Tyrkia, og merittlisten til kickbokseren fra Abildsø er helt utrolig.

Thea konkurrerer i fullkontakt og har vunnet tre EM-gull som amatør, en proff EM tittel, to VM-gull som amatør, to proff VM-titler samt ett gull i Combat Games.

LES OGSÅ: Ingen banker Thea Næss i Europa

Hun er nominert i åpen klasse sammen med favoritten Magnus Carlsen, som imponerte en hel verden da han ble verdensmester i sjakk i desember.

– Det er vanskelig å sammenligne de to idrettene. Det blir tøff konkurranse å vinne prisen, men det Thea har gjort er helt enormt. Dessverre ser ikke alle det hun er verdt, sier Daimi Akin.

LES OGSÅ: Thea Næss er uslåe­lig i kickboksing-ringen

I tillegg til Magnus Carlsen og Thea Næss er Ole-Kristian Bryhn (skyting), Magnus Midtbø (klatring) og Sigrid Rykhus (Telemark) nominert i åpen klasse.

Prisene vil bli delt ut under Idrettsgallaen som går på NRK lørdag 4. januar.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn