RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dale Oen tilbake i bassenget

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Sist oppdatert:
Alexander Dale Oen skal konkurrere for første gang siden Beijing-OL i helgen.

Han svømmer fem konkurranser i Nordsjøstevnet i Stavanger. Dale Oen stiller til 50 meter bryst, 100 meter bryst, 100 meter butterfly og to stafetter.

- Alexander er ikke i toppform. De siste fire ukene har han trent åtte økter i uken. Vanligvis trener han mellom 16 og 20 økter, sier trener Stig Leganger-Hansen til Bergensavisen.

Det blir det eneste stevnet OL-sølvgutten Dale Oen svømmer før nyttår. Han har tatt seg en god pause etter lekene i Beijing. Han kommer ikke til å delta i verdenscupen eller kortbane-EM.

- Hvis jeg skal svømme internasjonalt, så er det for å svømme full gass. Det er ingen vits å stille hvis jeg ikke er bra trent. Jeg tror neppe noen av medaljekandidatene i OL skal være med i EM i Kroatia i desember. Svømming er en ekstrem sport. Alle får en reaksjon etter OL, sier Dale Oen til VG.

Sara Nordenstam, som tok OL-bronse på 200 meter bryst, stiller også i stevnet. Det er 36. gang Nordsjøstevnet arrangeres. (©NTB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere