*Nettavisen* Sport.

Dalglish-effekten ble kortvarig

Foto: Pa Photos/Scanpix

Liverpools problemer forsvant ikke med Roy Hodgson.

13.01.11 08:08

BLACKPOOL - LIVERPOOL 2-1:

Roy Hodgson ble sparket fra Liverpool for fire dager siden. Inn kom Kenny Dalglish.

Legenden Kenny Dalglish.

Han trente klubben fra 1985 til 1991 og vant flere trofeer med klubben. Det samme gjorde han som spiller.

Men mye har skjedd på 20 år. Liverpool er ikke lenger et topplag.

Faktisk er 13. plass status i Premier League.

- Jeg synes man kan se her i kveld at spillerne ønsker å stå på og prestere for klubben, men vi må gi dem litt tro på seg selv. Vi har mye å jobbe med i tiden fremover, innrømmet Dalglish etter tapet.

Liverpool har tapt begge sesongens kamper mot nyopprykkede Blackpool - en klubb som opplever det rake motsatte av Merseyside: et eventyr.

- Det var mye i kampen som fungerte, bevegelse og pasningsspill, helt frem til siste tredjedel av banen. Men vi må gi kreditt til Blackpool, sier Dalglish, som står med to tap av to mulige etter Liverpool-comebacket. Også i FA Cup-kampen mot Manchester United søndag tapte Liverpool.

Les saken: - Er det rødt kort hver gang for sånt?

Nydelig Torres-åpning
Dalglish-effekten fansen håpet på slo til umiddelbart på Bloomfield Road. To minutter ut i kampen fikk Martin Kelly ballen på høyrekanten. Han siktet til Fernando Torres, som lusket på riktig side av offsidelinja. Spanjolen lurte bakrekka til Blackpool, og på direkten banket han ballen i nettaket fra spiss vinkel.

Den nydelige scoringen kunne ikke ha demonstrert Liverpool-optimismen bedre: like kontant som Dalglish kom inn igjen i Liverpool for å redde klubben, gikk de opp i ledelsen i den viktige kampen.

Det gnistret av gjestene fra Merseyside. De lå høyt i banen. Spilte ball. Kom til sjanser.

- Vi fikk en fantastisk start. Da viste vi god bevegelse og viste hvor godt vi kan spille. Det er slik folk forventer at vi skal vise oss, mener Dalglish.

Problemene fortsetter
Men ikke engang Dalglish er mirakelmann. Manageren har kun hatt fire dager på seg til å rette opp i problemene til Liverpool etter at Hodgson ble sparket.

Problemene, ja. Kantspillet. Forsvaret. Bortestatistikken.

Blackpool er kanskje det laget som har tapt flest hjemmekamper i Premier League denne sesongen, men Liverpool skal jammen ikke skryte av det de har prestert på fremmed gress, heller. 19 av 27 baklengs har kommet på bortebane.

Mot de oransje kom to til.

Raúl Meireles misset på et tilbakespill fra sin høyre kantposisjon. David Vaughan fikk tak i ballen, og spilte den gjennom til Gary Taylor-Fletcher. Venstrekanten var sterk i 16-meteren til Liverpool - sterkere enn Daniel Agger - og utlignet til 1-1.

Ingen hjelp fra dommeren
Blackpool overtok kampen og Liverpool-problemene ble synlige. Feilpasninger. Tempo. Entusiasme.

Hva var det som manglet?

Var det Steven Gerrard, som måtte sone sitt røde kort mot Manchester United i ligacupsemifinalen søndag? Eller var det Paul Konchesky, Glen Johnson eller Joe Cole?

Kanskje var det litt ekstra hjelp fra dommeren - noe Liverpool ikke har hatt mye av den siste uken. Spillerne ropte på straffe da det luktet hands i Blackpool-feltet, men dommeren manglet supermannsynet de rød trengte.

Blackpool snudde
Pausepraten til Dalglish, var det den som manglet? Er den som har manglet?

Henning Berg, som spilte under Dalglish i Blackburn på 90-tallet, har framhevet skottens pauseprat.

Men den så ut til å ha liten effekt på Liverpool-spillerne. Torres og co. kom riktig nok til hektene i andreomgangen og skapte noen gode målsjanser, men det var hjemmelaget som puttet.

DJ Campbell snudde kampen da han, helt umarkert, headet ballen i mål fra seks meter.

Dermed vant Blackpool, som før sesongen ble dømt så langt ned du kommer, den andre seriekampen mot Liverpool. De oransje rykket opp til 9.-plassen på tabellen og har, med to kamper mindre spilt, mulighet til å rykke forbi både Sunderland og Bolton.

Liverpool, på sin side, rykker stadig nedover. 13. plass. 25 poeng. Ti tap. 29 baklengs.

Hva gjør du nå, Dalglish?

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.