RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Dama til Asbjørn

Sist oppdatert:
Asbjørn Mehla har vunnet over 5000 løp og har ei veldig fin familiehoppe i milliontraveren Pretty Photo som blir vårt holdepunkt i V65-spillet på Jarlsberg fredag.

Sportspills meny fredag:
Galopp Øvrevoll: Ny tipsklaff på Øvrevoll?
V4 Solvalla: En dynamittbanker

Oddstips: Skadeskutt ligaleder

Fredagens hestemeny består av V4 fra Sveriges nasjonalarena Solvalla og fortsetter med ettermiddagsgalopp fra Øvrevoll. Til kvelden er alt fokus rettet mot Jarlsberg der vi har både V65, V5 og DD-tips.

Det ble nye flotte fremganger for Sportspills travtips torsdag. Under lunsjløpene på Bjerke satt det mellomste V5-forslaget klokkerent. Flotte 2 969 kroner tilbake ble det på forslaget som hadde en inn.pris på 540 kroner, og de som spilte vårt DD-forslag på 300 kroner kunne inkassere fine 1400 kroner! På Bergen travpark torsdag kveld satt lillebongen (inn.pris 180 kroner) satt klokkerent og betalte tilbake pene 1 303 kroner. Sportspills travredaksjon holder med andre ord oppe de flotte tipsformen vi har hatt de siste ukene.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Innleveringsfrister Jarlsberg:
V65 kl 19.00

V5 kl 20.05
DD kl. 20.25

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Det er slett ingen enkel meny på Vestfoldarenaen denne fredagen, og vi beveger oss helt til V65-6/V5-3/DD-2 for å finne vår banker. Asbjørn Mehla som har vunnet formidable 5158 løp i sin meget innholdsrike karriere, trappet kraftig ned for et par år siden og konsentrerer seg nå kun om noen familieeide hester. 63 år gamle Mehla var i mange år en av orges desidert beste trenere og kusker. Oh Superb og Pretty Photo er hestene han styrer med nå om dagen og det er ikke noen dårlige hester. 1 Pretty Photo har trukket førstespor i V65-6/V5-3/DD-2, det er selvsagt et lite uromoment. Men holder Pretty Photo seg på beina, har vi vondt for å se henne tape dette løpet. Galopperte seg riktignok bort fra start sist, men har vært kanongod i de tre foregående løpene. Vi løper til lukene og bankerspiller 1 Pretty Photo i V65-6/V5-3/DD-2.
Rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 1 B: 9-4-11 C: 2-6-7-3-5-10 D: 8-12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Tar hun opp Arwen?
En av V65-spillets største favoritter denne fredagen dukker opp allerede i V65-1 og det handler om den seksårige hoppa 8 Arwen som debuterte i regi Lars O. Romtveit på Momarken for to uker siden. Bombet da til tet og hadde rykket fra Viking Faks når denne galopperte midt i den siste svingen. Møtte fryktelig dårlig motstand den dagen, men gjorde uansett et solid inntrykk. Fjerdespor volte og tillegg er imidlertid helt andre forutsetninger enn sist og da velger vi å gardere litt.

Annonse: Øivind Grøstad melder om skorykk på en lite spilt hest i V65-1 og denne skal spilles fredag

Først og fremst med 10 Eddapila som ble et giga stallskrik på Jarlsberg for en liten måned siden etter en strålende oppvarming. Forsvarte enkelt sporet da og lenset unna til overlegen seier. Lars Anvar Kolle er en glimrende voltekusk og det er slett ikke utenkelig at han tar en røver ned startsiden her og bomber til tet på et tidlig tidspunkt. Hadde ikke startet på sju måneder før seiersløpet sist og er garantert forbedret.

Vi betaler også for Bjørn Steinseths fine treårshoppe 6 Tekno Jenta til tross for at hun fikk maks sist som tredje sist etter et fint løp. Møtte bra hester den dagen og virker travsikker og stødig og Steinseth har allerede vunnet to løp denne uken. Vi synes disse tre skiller seg klart ut i dette hoppeløpet og låser løpet på tre hester.
Rangering V65-1: A: 8 B: 10-6 C: 12-9-2-3-13-4-5-15-1-14-11-7

V65-2 - Kaldblodshester. 2600 meter voltestart.
Tom Erik Solberg opp på 9 Brage Mollyn, det er så spennende at vi må sette fireåringen først. Var strålende i sommer denne vallaken, gikk så ut i Derbykval og fikk aldeles melkesyre der og mistet formen totalt. Sist i et steintøft V75-løp på Jarlsberg var det endelig fremgang å spore igjen og Brage Mollyn fikk ikke kjørt helt for fullt, selv om det neppe var så mye spart. Solberg vinner med alt for tiden og da må vi sette en fin outsider fremst.

1 Stee Raua bankerspilte vi sist på Biri, men hoppa gjorde som hun har gjort i sine fire siste starter og måtte innom galoppene igjen. Viste imidlertid overlydsfart mellom galoppene og får Jo Svenstad henne avgårde og eventuelt til tet her, blir hun ikke lett å fange. 10 Lome Hero er en av dem som drar fordel av distansen og tåler å gjøre en del selv. Slett ikke utenkelig at Jens Kristian Brenne vinner dette. 7 Stram Vaier er en bukk, men det en viss kapasitet og tok en grei seier sist.

4 Pilot varslet fremgang nest sist og vi obset derfor på hesten sist på Klosterskogen. Galopperte da fra start og havnet sist, men kom tilbake og vant. Distansen er ikke noe minus. 3 Høibyrauen har kapasitet, men er helt umulig for tiden. 5 Gunda sager vi heller ikke, ei heller 8 Skogly Prinsen da det aner oss at det blir en del galopper her.
Rangering V65-2: A: 9 B: 1-10-4-7 C: 3-5-8-2 D: 6-11

Annonse: Grøstad/Lerum byr på dagens beste spill i V75-3 på Forus og lanserer en ellevill 20-oddser

V65-3 - Varmblodshester. 2609 meter autostart.
Lars Magne Søvik opplever voldsom suksess med Remee La Marc om dagen og har også flere andre fine stallhester. Fredag sender han ut nykommeren 6 Our Girl som har gjort sine saker svært bra i Danmark i år. Vidar Hop satser nok mot føringen her og vi tror det kan bli ledelse hele veien. Our Girl var et lekkert skue i seiersløpet i Ålborg nest sist.

Frode Hamre har et lass med gode amerikanere og 8 Credicity er en av dem. Virket pigg i lederryggen på Xquisite Chocolate i Haukåsløpet i Bergen i sin siste start, men lederrrygg blir det neppe herfra. Kan vinne dersom det løser seg. 7 Fritz Othello er en tøffing og slo bra hester på Bjerke nest sist. Vi må spille tynt i noen løp og velger som i V65-1 å stå på tre hester i V65-3.
Rangering V65-3: A: 6 B: 8-7 C: 1-9-3-12-10-2-4-5 D: 11

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V65-4/V5-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Trolig suser 5 Uno D'Man til tet med 3 Miss Young i rygg og ruser Uno D'man avgårde slik han gjorde sist i Drammen (da vår banker Alisma De Grande fikk perfekt drahjelp i lederryggen), ser vi slett ikke bort fra at unge Østre bak 3 Miss Young skummer fløten og speeder inn til seier. Miss Young liker sprint og motstanden er ikke avskrekkende.

Nevnte 5 Uno D'Man setter vi inn som andrevalg da vi får tro at man gjør noen balanseendringer som får hesten litt roligere. Formen er helt på topp. 10 Troubador G.T. kom aldri inn i løpet sist, men avsluttet i det minste bra. Sprint er neppe noe kjempepluss, men kusken er bra og det lukter tempo av løpet. 9 Prins Trøjborg holder svært usikker form nå, men var bra tidligere i sommer. Helt iskaldt er det ikke for 11 French Victory og 12 Matador Volo, men da må det naturligvis klaffe underveis.
Rangering V65-4/V5-1: A: 3 B: 5-10-9-11 C: 12-8-6-7-1-4-2

V65-5/V5-2/DD-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Vi synes 7 H.G. Imar var så forbedret sist at vi setter denne først i et meget åpent sprintløp. H.G. Imar så veldig pigg nedover oppløpet etter sin startgalopp og selv om sporet er sjanseartet fredag finner helt sikkert Vidar Hop en løsning.

2 F.H. Eiken vant veldig kontrollert fra tet sist og Frode Hamre inntar nok føringen igjen. Vi synes dog motstanden ser tøffere ut fredag og aner en favoritt i fare. 1 Turbin er naturligvis overlegen denne gjengen på kapasitet, men førstespor og sprint trekker så kraftig ned at vi setter hesten ned på outsiderplassen. Vi satte hesten først på Biri nest sist (var da femtevalg i spillet), men galopprisikoen må være overhengende i kveld.

4 Føynland Viktor er et uromoment etter pause, 5 Horgen Don som alltid et uromoment, mens 6 Lustra Tyra er ujevn og ikke enkel å bli klok på.
Rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 7 B: 2-1-4-5-6 C: 11-9-3-10-8-12

V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Vi bankerspilte 1 Renoir under V65-løpene på Jarlsberg sist fredag og hoppa infridde lett da som andrevalg i spillet. Galopperte fra seg seieren tredje sist, meget tapper til andre fra dødens nest sist og altså lett fra tet sist fredag. Det må være en topp vinnersjanse igjen og dere som ikke velger Pretty Photo som V5-banker har et godt alternativ i Renoir.

8 Razia var stri i norgesdebuten og burde vel vunnet det løpet. Ikke så lett å vite hva Høitomt velger å gjøre fra spor åtte her, men han vil nok være litt med ned startsiden. Trønderen 3 Passion Tibur dukker opp i regi Erik Killingmo og selv om det har vært helt natta i de fire siste startene, så var det flere pluss i margen i seiersløpet femte sist. Erik Killingmo kan forbedre hester og denne skal selvsagt med.

Vi betaler også for 4 Nora's Dream som er ei bra treårshoppe som møter litt enklere motstand enn vanlig.
Rangering V5-4: A: 1 B: 8-3-4 C: 7-2-6 D: 9-5

V5-5 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart. Monteløp.
Et uoversiktlig monteløp avslutter V5-spillet på Jarlsberg der 8 Baiasen må bli den klare favoritten. Var veldig bra i montedebuten til seier nest sist, men galopperte seg bort sist på Sørlandet. I dette svake feltet vinner trolig en feilfri Baiasen, men han er litt variabel i moralen.

3 Sivfrøkna kunne aldri utfordre en god Stumne Glimt nest sist på Klosterskogen tross et fint løpsopplegg, men gjorde et klart godkjent løp. Feilfritt duger som vanlig hoppa godt. 7 Gimra Borken avsluttet svært positivt for Vidar Hop sist i Drammen og blir spennende å se i monte. Det blir også 9 Jeppeblesen som får Siv Emilie Løvvold som svært spennende makker i sin montedebut.

1 Tysvær Mai har ikke klart å vinne sammen med Siv Emilie Løvvold og da er hoppa neppe lett å vinne. Billig motstand her og Liv Pedersen er ingen dårlig erstatter
Rangering V5-5: A: 8 B: 3-7-9-1 C: 2-5-4-7-10

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere