Dan Eggen ble syndebukk

Dan Eggen i aksjon

Dan Eggen i aksjon Foto: (Scanpix)

Dan Eggen spilte en god kamp, men misset på det avgjørende straffesparket da Le Mans ble slått ut av den franske ligacupen onsdag.

Eggen var tilbake i hjemmelagets midtforsvar fra start etter å ha fått nesten hele høstsesongen spolert av skader. Han leverte strålende innsats i 120 minutter og var en av banens dominerende spillere da Nantes ble holdt til 1-1 etter ekstraomganger.

I straffesparkkonkurransen scoret hvert lag på sine fire første straffer. Så misset gjestene, og Yannick Fischer hadde sjansen til å avgjøre for Le Mans, men han greide ikke å overliste keeper. Nantes tok så ledelsen 5-4 ved Zhiva N’Zigou, og deretter skjøt Eggen i tverrliggeren, skriver NTB.

Nesten scoring

Nordmannen holdt på å gi laget sitt ledelsen rett før pause i en kamp som ble spilt foran 15.000 tilskuere.

Han nikket et hjørnespark mot mål, men midtbanespilleren Jeremy Toulalan reddet på streken.

Viorel Moldovan ga Nantes ledelsen i det 63. minutt, men Yohan Hautcoeur utlignet to minutter senere. Flere mål ble det ikke.

Selv om Eggens miss betyr at siste håp om europacupspill for Le Mans til høsten forsvant, innebærer hans sterke spill at håpet om å ta seg bort fra nedrykksplass og forsvare kontrakten i 1. divisjon øker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag