Gå til sidens hovedinnhold

Dana Cup avlyst

Nok en stor fotballcup for barn og unge må gi opp å arrangere sin turnering i år. Dana Cup i Danmark avlyses på grunn av koronasituasjonen.

Storturneringen i Hjørring samler normalt rundt 20.000 unge fotballspillere hver sommer. Turneringen skulle vært arrangert fra 26. til 31. juli, uken før Norway Cup i Oslo.

– Vi hadde håpet til det siste, men gårsdagens uttalelse fra regjeringen tvinger oss til å avlyse. Når det blir slått fast at vi ikke kan avvikle en turnering som innebærer overnatting, er det bare én ting å gjøre. Vi må avlyse og gå i gang med å forberede Dana Cup 2022, sier turneringsdirektør Jette Andersen.

Også svenske Gothia Cup har sett seg nødt til å avlyse årets turnering. Norway Cup-ledelsen har stadig håp om å arrangere en turnering i sommer, men den blir uten internasjonale lag og dermed svært begrenset.

– Vi venter på de nasjonale myndighetene rundt gjenåpningen, og etter det de lokale opptrappingsplanene. Vi har planlagt for flere forskjellige utfall, sa generalsekretær Pål Trælvik til NTB mandag.

Norway Cup skal etter planen spilles fra 31. juli til 7. august.

(©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler