*Nettavisen* Sport.

Daniel James klar for Manchester United

Blir Ole Gunnar Solskjærs første Manchester United-signering.

07.06.19 16:17

Overgangen for waliseren fra Swansea til Manchester United er nå bekreftet. Manchester United skriver dette på sin nettside fredag ettermidag.

- Manchester United er glad for å kunne annonsere at de har kommet til enighet med både Swansea og Daniel James om en overgang, skriver klubben.

James skal ha bestått legesjekken med klubben. United skriver videre at ytterligere informasjon om overgangen vil komme etter de komnmende landskampene er unnagjort og det internasjonale overgangsvinduet åpner.

Det betyr at den 21 år gamle kantspilleren blir Ole Gunnar Solskjærs første signering etter at han overtok som manager i Premier League-klubben i fjor.

Ifølge Sky Sports betaler United rundt 15 millioner pund for James. I tillegg skal det være en avtale om at bonuser verdt tre millioner pund kan bli innfridd som en del av avtalen. 15 millioner pund tilsvarer rundt 165 millioner norske kroner.

Stor interesse

Det har i lengre tid gått rykter om at James var aktuell for en overgang til Old Trafford-klubben og det ble stadig mer klart at han ønsket seg til United.

Flere Premier League-klubber skal ha vist interesse for 21-åringen og i vinter skal James ha vært nær en overgang til Championship-klubben Leeds United.

James startet karrieren på akademiet til Hull City, før han gikk videre til Swansea i 2016. Der har han etablert seg på seniornivå de siste sesongene.

Det var først i den nylig avsluttede sesongen i The Championship at 21-åringen fikk sitt gjennombrudd og han scoret fire mål på 33 ligakamper for waliserne.

Hyllet av Giggs

Selv om den ferske United-spilleren er født i England, spiller han landslagsfotball for Wales. Han har så langt fått to kamper og scoret ett mål med flagget på brystet.

Det er Manchester United-legenden Ryan Giggs som ga James Wales-debuten.

- Han er et talent. Når du har den råe farten så er du en trussel på hvilket som helst nivå dersom du spiller på kanten. Jeg spilte på vingen selv og man må utvikle de andre delene av spillet, slik jeg føler han gjør nå, sa Giggs etter debutkampen.

James er som nevnt Uniteds første sommersignering, men etter en skuffende sesong, der klubben ble nummer seks i Premier League, er det ventet at flere nye fjes vil komme inn porten på Old Trafford i løpet av overgangsvinduet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag