Daniel tåler ikke pause

Daniel Fredheim Holm må sykle eller løpe i pausene. Sjekk hvorfor.

10.04.07 14:02

(iOslo.no): I det 60. minutt i kampen mellom Tromsø og Vålerenga i seriepremieren måtte stjerneskuddet Daniel Fredheim Holm byttes ut. En plagsom krampe på baksiden av låret gjorde at unggutten ikke klarte å løpe skikkelig.

Dette er et problem angriperen også hadde i fjor, men det medisinske apparatet er slettes ikke bekymret.

- Ikke bekymret
- Daniel var med for fullt på trening i dag. Han hadde litt av det samme problemet i fjor – når han spilte kamp har han utover i andre omgang fått krampe. Dette er ikke noe vi er bekymret over og vi vet hvordan vi skal ta tak i det, sier medisinsk ansvarlig i Vålerenga Håkon Schwabe til iOslo.no.

Han vet ikke hva problemet er rent anatomisk og ønsker ikke å spekulere i det, men Schwabe har altså resepten klar:

- Treninger og kamper er for ulike. I kamp er det høyere intensitet. Etter 45 minutter setter man seg plutselig ned i 15 minutter og gjør ingenting. Akkurat den pausen er veldig ulikt fra treningene og dette må gjøres mer likt. En ting vi må gjøre er å optimalisere væsketilførselen. I tillegg må han sykle eller jogge i pausene i kamp. Vi hadde et lignende opplegg i fjor som fungerte bra, forteller Schwabe.

Etter å ha utført noen grep mot krampene i fjor, har Fredheim Holm ikke kjent noe til dette problemet siden mai 2006. Medisinsk ansvarlig i VIF tror derfor dette er et så godt opplegg at det ikke er noen grunn til bekymring.

Har sykler i garderoben
- Han kommer ikke til å gå glipp av kamper på grunn av disse krampene, slår han fast.

Schwabe forteller at det viktigste med å være i aktivitet i pausene er å holde muskelen i gang ved at spilleren ikke sitter seg ned. Så det vil ikke bli noe høy intensitet.

I VIF-garderoben står det til enhver tid fem tråsykler, mens Schwabe regner med det ikke blir noe problem å få til å gjennomføre opplegget i bortekampene også.

- Alle Tippeliga-lag har nok sykler i garderoben. Ellers får det bli litt jogging. Det blir uansett ikke noe problem, sier han.

Schwabe tror ikke problemene til Fredheim Holm er knyttet til kunstgress.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag