RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark gjorde jobben for oss

Foto: SCANPIX/EPA/FEHIM DEMIR
Sist oppdatert:
Norge er klare for play off og det kan vi takke Danmark for. Danskene gjorde jobben for andre gang på rad da de spilte 1-1 mot Bosnia-Hercegovina i Sarajevo.

BOSNIA-HERCEGOVINA - DANMARK 1-1: Danmark holdt liv i Norges EM-håp da Martin Laursen utlignet til 2-2 mot Romania på overtid og danskene gjorde jobben for Norge igjen.

Til tross for et massivt bosnisk press, klarte Danmark å holde unna i andre omgang og gi Norge den hjelpende hånden vi trengte for å sikre en plass i play off.

Alt var rosenrødt da Martin Jørgensen ga Danmark ledelsen etter tolv minutter på Kocevo stadion i Sarajevo, men seks minutter før pause var Elvir Bolic på plass og headet 1-1 i nettet.

Avsluttet med ti mann

I andre omgang presset bosnierne kraftig for å få et vinnermål som ville sende dem til EM, men danskene forsvarte seg mesterlig. De slapp vertene bare til fra langt hold og skuddene hadde keeper Thomas Sørensen full kontroll på.

Nærmest var Bosnia-Hercegovina da innbytter Elvir Baljic var litt for sen til å styre et skudd forbi Sørensen.

Danskene kjempet med nebb og klør, og måtte avslutte kampen med ti mann etter at Thomas Gravesen fikk sitt andre gule kort på overtid.

Men danskene fikk med seg poenget både de og Norge trengte. Dermed er Danmark EM-klar og Norge spiller play off.

- Det var en kamp med mye nerver i, sier danskenes landslagssjef Morten Olsen til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere