*Nettavisen* Sport.

Danmark har studert Norge - har gitt laget et helt spesielt «navn»

Heidi Løke og Camilla Herrem under VM kampen mellom Slovenia og Norge i Aqua Dome Kumamoto.

VIKTIGE: Heidi Løke og Camille Herrem jubler for scoring. Duoen kommer til å bli viktig også i søndagens kamp mot Danmark. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Norge og Danmark er gamle rivaler. Søndag møtes de i håndball-VM.

08.12.19 04:48

KUMAMOTO (Nettavisen): Når Norge tar fatt på hovedrunden i håndball-VM klokka 12:30 norsk tid søndag, skjer det mot våre danske rivaler.

LIVE 12:30: Følg Norges kamp mot Danmark direkte her

Danskene tok seg videre fra gruppespillet etter seier over Frankrike i en dramatisk og avgjørende kamp. Norge tapte på sin side den siste kampen i gruppespillet mot Nederland, men hadde uansett for lengst plantet beina i hovedrunden.

Les også: Program håndball-VM 2019 kvinner

Før søndagens storkamp har danskene fulgt nøye med på de norske spillerne. Lagene har vært rivaler i lang tid, og kjenner hverandre allerede svært godt. Faktisk mener danskene å kjenne den norske spillestilen så godt at de har gitt den et eget «navn».

Klikk på bildet for å forstørre. Marit Røsberg Jacobsen jubler under VM kampen mellom Nederland og Norge

FARLIG VÅPEN: Marit Røsberg Jacobsen er gjennom Norges kontringer et av håndballjentenes farligste våpen. Her fra kampen mot Nederland. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Deres største styrke er systemet som ligger i grunn for alt. De har jo noen store profiler som er skadet og som derfor ikke er med til mesterskapet. Likevel dukker det opp noen nye som bare er sinnssykt dyktige, sier Lotte Griegel til dansk TV 2.

Hun roser Norges evne til å stabilt holde seg i verdenstoppen.

- Vi kaller det «det norske system» fordi det bare er en helt annen måte å spille kampene på, med deres forsvar og målvakter som bare står og kaster lange baller opp mot kantene, fortsetter hun.

Nettopp det lynhurtige norske kontringsspillet, og den påfølgende intense ankomst-fasen i det norske spillet, har vært drivkraften for håndballjentenes suksess i en årrekke.

Kompakt og tett forsvar, målvakter i verdensklasse, raske vinger som løper på hver eneste ball. Slikt blir det mål av, og slikt blir det gullmedaljer av.

Klikk på bildet for å forstørre. Nettavisens Bjørn Vegar Digre er på plass i Kumamoto.

Både trener Klavs Bruun Jørgensen og nøkkelspiller Louise Burgaard mener det blir helt avgjørende å minimere antall tekniske feil fra danske spillere, samt å løpe hjem i forsvar så fort de mister ballen.

- Det blir en kjempenøkkel til å kunne slå nordmennene. Ellers kommer Camilla Herrem, Stine Bredal Oftedal og Marit Røsberg Jacobsen til å løpe over oss, sier Burgaard til dansk TV 2.

Rivaloppgjøret mellom Norge og Danmark vises på TV3 og Viaplay klokka 12:30 norsk tid. Kampen kan også følges i Nettavisens livesenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag