OSLO / DOHA (Nettavisen): Danmarks fotballforbund hasteinnkalte onsdag til pressekonferanse i Doha.

Der ble de siste dagers kapteinsbind-debatt tema, og det danske fotballforbundet (DBU) forteller at de ønsket å benytte seg av One Love-kapteinsbindene i VM, men at Fifa satte en stopper for det.

– Vi var klare til å betale bøter, sier DBU-direktør Jakob Jensen på pressekonferansen, men forteller videre at Fifa truet med «minst» gult kort dersom danskene brukte bindet. Da valgte danskene å avstå fra å bruke det, og de kommer ikke til å bruke det videre i mesterskapet.

DBU-formann Jesper Møller, som tirsdag satt sammen med Fifa-president Gianni Infantino på VIP-tribunen under Danmarks åpningskamp mot Tunisia, forteller at han er svært misfornøyd med Fifas håndtering av dette.

– Vi står i en ekstraordinær situasjon nå. Jeg er ikke bare skuffet. Jeg er sint. Jeg har aldri opplevd lignende, sier han, og fortsetter:

– Det er ingen hemmelighet at vi alle er forundret og uenige i at vi ikke får bruke bindet. Jeg er ikke fornøyd med å bli kalt rasist eller hykler. Det er uakseptabelt. Det har jeg også sagt til Fifas president. La meg si det sånn at vi er ikke enige. Vi må forsøke å få avklart noen ting nå, så vi kan komme oss videre, sier Møller.

Har diskutert å forlate Fifa

Møller forteller at Danmark ikke kommer til å støtte sittende president Infantino ved neste Fifa-valg, og fotballdirektør Jesper Møller sier også at det kan være aktuelt for danskene å trekke seg ut av Fifa.

– Det er ikke en beslutning vi har tatt nå. Dette har vi diskutert i nordisk regi siden august.

– Har DBU vurdert å forlate Fifa?

– Jeg har tenkt på det. Jeg forestiller meg at det kan bli utfordringer hvis Danmark melder seg ut alene. Men la oss se om vi ikke kan få til en dialog om disse tingene, sier han.

Fifa ville straffe spillere

Fifa bestemte mandag at de ville straffe spillerne med gult kort dersom de benyttet seg av de mye omtalte «One Love»-kapteinsbindene.

Det førte til at ni nasjoner, inkludert Danmark og England, valgte å legge igjen det aktuelle kapteinsbindet i garderoben.

I pressesonen etter Danmarks VM-åpning mot Tunisia ble One Love-armbindet raskt et tema. Venstrekant Joakim Mæhle var blant de første stjernene som ble sendt ut til de ventende journalistene, og i samtale med Nettavisen holdt han ikke tilbake rundt Fifas trusler.

– Vi har snakket om man skulle gå inn på banen med armbindet på og så ta det av før kampen startet, sa Mæhle til Nettavisen.

Dansken forklarte imidlertid at de fryktet mulige reaksjoner.

– Vi visste ikke om det var mulig, lovlig eller om man får gult kort, sa Atalanta-spilleren.

Misfornøyd kaptein

Også kaptein Simon Kjær var tydelig forberedt i sitt møte med både norsk, dansk og øvrig internasjonal presse.

Midtstopperen, som også er kaptein for Danmark, hadde en gravalvorlig mine i store deler av intervjuene, og ble tidvis nærmest vill i blikket da han langet ut med truslene om gult kort for å gå med regnbuefarget kapteinsbind.

Temaet er noe som helt tydelig har opptatt de danske spillerne de siste dagene.

– Jeg kan ikke forstå noen ting av den beslutningen. Jeg synes det er fullstendig latterlig, sa Kjær etter kampen.