RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark mot Russland i semi

Sist oppdatert:
De danske jentene tapte for Romania og møter dermed Russland i semifinalen i VM.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): DANMARK - ROMANIA 29-33: Danmarks landslagssjef, Jan Pytlick, sa på forhånd at han vurderte å spare noen sentrale spillere mot Romania dersom Russland slo Ungarn i Norges gruppe.

En skjult hentydning om at han helst ville møte Russland i semifinalen på lørdag, et russisk lag han kjenner veldig godt.

Og han gjorde som han hadde sagt. Katrine Fruelund, som er en av Pytlicks viktigste spillere, satt sammen med Louise Mortensen på tribunen og så Romania slå Danmark med fire mål

Også lagkaptein Karen Brødsgaard fikk mindre spilletid enn hun er vant til.

- Jeg synes at vi spiller veldig bra i perioder. Vi henger godt med. Men så er det en periode etter en utvisning hvor de rykker ifra, men vi kommer igjen, sier han til dansk TV 2 etter kampen.

Nå tror han russerne merker presset fra hjemmepublikum, som forventer russisk VM-gull.

- De er fysisk veldig sterke. De er gode på alle spilleplasser, så vi må spille opp mot vårt beste for å slå dem. Men jeg håper det lurer litt i bakhodet deres at vi har slått dem så mange ganger, sier han.

Mette Sjøberg ble dansk toppscorer med seks mål. Venstrevingen Valentina-Neli Ardean-Elisei scoret åtte ganger for Romania.

Romania møter Ungarn i den andre semifinalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere