RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark møtte overmakten

Sist oppdatert:
Danskene drømte om å gi Jan Pytlick et VM-gull i avskjedsgave. Men møtte overmakten mot Irina Poltoratskaya og Russland.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): RUSSLAND - DANMARK 31-24: Jan Pytlick gir seg som landslagstrener for Danmark etter VM, og de danske jentene drømte om å gi ham et VM-gull i avskjedsgave. VM er det eneste Danmark ikke har vunnet under Pytlick.

Pytlick mente han var forberedt på det russerne ville komme med. Men han hadde ikke tatt med i beregningen en gammel vinnerformel.

Best i 2001
For Russlands trener Jevgenij Trefilov sendte på banen Irina Poltoratskaya. Slagelse-spilleren som stort sett har gått skadet siden hun ble kåret til VMs beste spiller da russerne vant VM i 2001.

Hun herjet til tider med det danske forsvaret og serverte Ljudmila Bodnieva på streken gang etter gang. Og da danskene begynte å pakke rundt Bodnieva, gikk Poltoratskaya selv.

Men selv da de var ni mål bak, var ikke danskene slått. For Pytlick er trolig VMs beste taktikker. Nærmest på egenhånd fikk han danskene inn igjen i kampen.

Stresset russerne
Pytlick stresset russerne ved å legge om til et ultraoffensivt forsvar. Danmark scoret fire mål på rad, og danskene fikk plutselig troen på at det kunne gå. De scoret ytterligere to etter at de gikk tilbake i sitt vante forsvar. Men 14-23 ble til 20-23. Før Yana Uskova scoret Russlands første mål på nesten åtte minutter.

Vertene fikk etter hvert samlet seg, og da Emilia Turey satte inn 26-22 og Karen Brødsgaard ble utvist, var det kjørt.

Poltoratskaya ble toppscorer med sju mål, mens Bodnieva stoppet på fem. Rikke Hørlykke Jørgensen ble toppscorer for danskene med fem nettkjenninger.

Russland tar med seg en god porsjon selvtillit inn i søndagens VM-finale mot Romania, hvor de nå er soleklare favoritter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere