*Nettavisen* Sport.

Danmark til topps med sterk hjemmeseier

 

Christian Eriksen og Danmark vant 1–0 over Sveits på hjemmebane. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

En sen scoring av Yussuf Poulsen og keeperspill i særklasse av Kasper Schmeichel ga dansk 1-0-seier over Sveits i EM-kvalifiseringen.

12.10.19 20:48

Dermed er Åge Hareides menn på topp i EM-kvalifiseringens gruppe D sammen med Irland, som tidligere lørdag spilte 0-0 borte mot Georgia.

Begge lagene har 12 poeng med to kamper igjen, og de skal møtes i Dublin på siste kampdag i november.

Danskene må i stor grad takke Schmeichel for at det ble en viktig 1-0-seier over Sveits i Parken lørdag. Målvakten leverte en meget god kamp og avverget flere store målsjanser og gode skudd.

– Vi hadde en god keeper, og det skal man ha i fotballen. I dag ble vi reddet av det. Det er like viktig å ha en god målmann som en god spiss, sa Hareide etter kampen.

– Kasper er en verdensklassekeeper, og det sa jeg også i VM i fjor. Han reddet oss i dag, og han står best når vi trenger ham som mest, fortsatte Danmarks norske landslagssjef.

Sveits' svakhet

Man kan si at det var en smule heldig at danskene tok ledelsen i det 84. minuttet. Poulsen ble frispilt av Christian Eriksen og scoret sikkert etter at sveitserne hadde styrt det meste av kampen.

Kamputviklingen overrasket imidlertid ikke Hareide.

– Til sist lyktes vi i å score, og i moderne fotball handler det om utholdenhet og å være i stand til å spille i 90 minutter. Det var utholdenheten som drepte sveitserne. De går alltid ned på slutten av kampene, og det visste vi, sa han.

Sveits er fire poeng bak Danmark og Irland, men har én kamp til gode på lagene foran. Sveitserne skal i likhet med Danmark møte Irland og Gibraltar senere i EM-kvalifiseringen. I tillegg venter en hjemmekamp mot Georgia.

Danmark har en svært sterk kamprekke under Åge Hareides ledelse. Etter lørdagens seier er det over tre år siden sist rødtrøyene tapte en kvalifiseringskamp.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag