Det fryktelige øyeblikket rystet fotballverdenen. Christian Eriksen falt om med hjertestans under Danmarks EM-kamp mot Finland hjemme i Parken i sommer.

Eriksens liv ble reddet, etter at medisinsk personell ilte til. Eriksens lagkamerater skjermet ham fra omverdenen mens legene jobbet med å berge ham.

Mandag kveld ble Danmarks landslag, inkludert spillere, støtteapparat og det medisinske teamet hedret på FIFAs årlige «The Best»-galla. De fikk fair play-prisen, som er blitt utdelt siden 1987. Grunnen var måten de håndterte hjertestansen, både ved å skjerme Eriksen og at de reddet ham.

Det danske landslagets manager, Christian Nørkjær, mottok prisen på vegne av alle de involverte.

– Jeg vil takke folk fra hele verden for støtten vi fikk. Jeg vet ikke hvordan vi behold roen. Vi prøvde vårt beste og er som en stor familie. Prisen er for hele Danmark, som sto skulder ved skulder.

– Premier League-aktuell

På gallaen mottok også de danske og finske supporterne fanprisen for hvordan de hyllet Eriksen mens dramatikken pågikk. De to fanskarene ropte Eriksens navn som støtte i et symbol på samhold.

Christian Eriksen har fortsatt ikke vært på banen etter hjertestansen. Han har fått operert inn hjertestarter, noe som gjorde at han ikke kunne spille mer for Inter, grunnet regelverket i Italia.

Han står nå uten kontrakt, men mandag skrev The Athletic at han er i samtaler med Brentford i Premier League. En seks måneder lang avtale skal være aktuelt.

LES MER: - Premier League-klubb har tilbudt Eriksen kontrakt