Rapporten om US Postal og Lance Armstrong inneholdt vitneutsagn om at både Christian Vande Velde og Dave Zabriskie dopet seg som CSC-ryttere.

Tyler Hamilton og Jörg Jacksche har i tillegg uttalt at Bjarne Riis måtte ha visst hva som foregikk. De skal også ha dopet seg i det danske laget.

Les også: Kobler Riis til dopinglege

Riis har gått i dekning og kun funnet det bryet vært å benekte de første beskyldningene fra Hamilton ved én anledning.

Støtte fra Folketinget
Nå vurderer antidoping Danmark om de skal lage sin egen dopinghøring, bygd opp over samme lest som sine amerikanske kolleger, for å finne ut hva som egentlig skjedde i det danske laget på midten av 2000-tallet.

- Vi diskuterer nå hvorvidt det grunnlag for å opprette en slik enhet for å undersøke slike saker. Vi forsøker å få oversikt over hvor mye det koster å drive en slik enhet av jurister og advokater, sier Lone Hansen i Antidoping Danmark til sporten.dk.

Forslaget har mottatt støtte fra danske politikere.

- Alt som kan gjøres for å bekjempe svindel og misbruk, må bli gjort. Det er ideen bak antidopingbyrået, og det har gjort oss til pionerer i kampen mot doping. Det er ingen i Folketinget som ønsker at det skal endre seg. Alt som kan medvirke til bekjempelse av doping, skal ADD iverksette, sier Flemming Møller Mortensen i Socialdemokratene.

Droppet av TV 2
Riis og hans Saxo Bank-Tinkoff Bank er for tiden på treningsleir på Kanariøyene i påvente av en ny sesong.

Dansk TV 2 har valgt å droppe samlingen fordi «Ørnen fra Herning» nekter å svare på spørsmål om dopingbruk på gamle Team CSC.

- Vi pleier å være der (på Gran Canaria), men vi skal ikke dit denne gangen. Bakgrunnen er at vi ikke kan føle oss sikre på at de vil snakke om det vi ønsker å snakke om på nåværende tidspunkt, sier sportssjef Frederik Lauesen til Ekstra Bladet.