Gå til sidens hovedinnhold

Danmarks EM-kamp flyttet

Danmarks avgjørende EM-kvalifiseringskamp mot Bosnia-Hercegovina er flyttet fra Zenica til Sarajevo. Det er gode nyheter for Norge.

Norge er avhengig av at Danmark tar poeng i Bosnia. Danmark leder gruppe 2 foran Bosnia, mens Norge ligger på 3. plass. Landslagssjef Nils Johan Semb var svært lite fornøyd med baneforholdene i Zenica, og sa etter Norges 0-1-tap at Danmark burde få sin kamp flyttet til en annen arena.

Nå får Semb viljen sin.

Sterk kritikk av UEFA

Det er Det europeiske fotballforbundet (UEFA) selv som har avgjort at forholdene rundt Bilino stadion i Zenica er så dårlige at kampen må flyttes til Kosovo stadion i Sarajevo. Beslutningen er en direkte følge av Norges erfaringer i Bosnia, skriver NTB.

Det bosniske fotballforbundet får sterk kritikk av UEFA. Forbundets utsending, Robert Sterckx, konstaterte blant annet at bosnierne hadde tatt inn 20.000 tilskuere på stadion med kun 6500 sitteplasser.

Det var intet skille mellom hjemmelagets og de norske tilhengerne. Dessuten var forholdene for pressen "svært utilstrekkelige".

- Vi er naturligvis glad for at forbundet sikrer oss rimelige og fair betingelser, sier landslagssjef Morten Olsen om endringen.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter