Det gikk lang tid fra øyeblikket Christian Eriksens hjerte begynte å slå igjen ute på gresset i Parken til det ble kommunisert til TV-seere og publikum at han var i live.

I sosiale medier gikk det rykter om at han hadde beveget på armen, og et AFP-bilde viste tilsynelatende at Eriksen var våken og holdt seg for pannen.

Krass kritikk

En snau halvtime etter at Eriksen ble fraktet ut av Parken kunne UEFA først opplyse om at tilstanden til Eriksen var stabil, før DBU kom med samme melding fire minutter senere.

Det får Jannie Hartley Møller til å reagere. Hun er ekspert på medieetikk og journalistikk og lektor på Roskilde Universitet i Danmark.

- Det var merkelig at jeg som seer måtte på Twitter for å se at Christian faktisk var ved bevissthet. Seerne var vitne til voldsomme bilder, men de fikk ikke beskjeden om at han faktisk var i live fort nok, sier hun til Berlingske.

- Mange trodde han var død

Hun mener seerne har krav på informasjon mye hurtigere med tanke på scenene de ble vitne til i Parken.

- Det var en alvorlig situasjon, der mange av oss mer eller mindre gikk rundt i en panisk tilstand. Mange seere har trodd at han var død, så jeg mener DBU burde vært raskere til å fortelle offentligheten at han var ved bevissthet.

NRK-kritikk

Også produsent og NRK fikk kritikk etter lørdagens uhyggelige hendelse i Parken. Mange mente nemlig at NRK burde ha kuttet sendingen tidligere, da Eriksen fikk hjertekompresjoner.

Jesper Mathisen var blant de som stusset.

- Det er ingen som er tjent med å se hva som skjer. Jeg synes det er ganske uvirkelig å se både hjertekompresjoner og kona som kommer løpende ned på banen. Jeg er overrasket over at den TV-sendingen ikke bare går til et annet sted med en eneste gang. Det skjedde jo så fort at ingen kunne være forberedt på det, men ingen hadde behov for å se at Christian Eriksen får hjertekompresjoner og at kameraene prøver å borre seg gjennom lagkameratene som står der. Det ser rett og slett veldig rart ut.

- Det er jo en producer som sender ut disse bildene. Mener du at NRK selv burde valgt å gå til studio?

- Ja, selvfølgelig burde de det. Jeg skjønner ikke hvorfor de skal kommentere hva som har skjedd når de ikke hva vite hva som har skjedd. Det må være en annen måte å løse det på. NRK kan jo selv bestemme hva de skal sende på sine skjermer. En del andre kanaler skrudde jo av mye tidligere. Det er vanskelig for alle parter. Det viktigste er at det går bra med Christian Eriksen.

Eriksens tilstand er fortsatt stabil på Rigshospitalet i København søndag formiddag.

Det opplyser Danmarks fotballforbund (DBU) på Twitter. Stjernespilleren har sendt en hilsen til lagkameratene både på landslaget og i klubblaget Inter.