Danmarks helt måtte overtales til å spille fotball

Foto: Christophe Simon (AFP)

17 år gammel spilte han ikke engang organisert fotball.

20.06.10 13:00

KAMERUN-DANMARK 1-2:

Først la han pasningen til Nicklas Bendtners utligning.

Så satte Dennis Rommedahl selv inn den avgjørende 2-1-scoringen.

Dermed var det plutselig skrevet et nytt kapittel i en karriere som allerede blir omtalt som eventyrlignende.

17 år gammel spilte nemlig ikke Dennis Rommedahl fotball i noe lag.

Hentet fra studier
- Nei, det stemmer det, sa den nå 31 år gamle Ajax-spilleren for noen år siden da han spilte for Charlton i Premier League.

Det var først da noen kompiser overtalte ham til å bli med på en trening med Lyngbys juniorlag, at businesstudiene ble byttet ut med fotballen.

- En dag sa så førstelagstreneren at jeg kunne trene med dem. Det gikk bra, så han sa: Du kan komme tilbake i morgen. Like etter skrev jeg min første kontrakt, og ni måneder senere ble jeg hentet til PSV Eindhoven, fortsatte han.

Derfor omtales Rommedahl som et eventyr i Danmark.

Han gikk fra ingenting til å være landets største talent på godt under ett år.

Og nå er det altså han danskene kan takke for seieren mot Kamerun.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

På sitt beste
Ajax-spilleren viste alt det man vet han kan på sitt beste. Først, etter at Samuel Eto’o hadde utnyttet en grusom feil fra Christian Poulsen til å gi afrikanerne 1-0, mottok han en fantastisk langpasning fra Simon Kjær, la perfekt tversover til Nicklas Bendtner, og Arsenal-spissen gjorde ingen feil.

Så, etter én times spill, gjorde han det selv.

Bendtner la riktignok pasningen, men Rommedahl, som løper (eller løpte) 100-meteren på 11 blank, utfordret og lurte Jean Makoun, før han skrudde ballen inn i bortre hjørne.

- Det gikk bra for egen del, men det viktigste var uansett at vi vant. Jeg sender en stor takk til forsvaret etter denne kampen, sa Rommedahl i et intervju vist på Viasat Fotball etter lørdagens kamp.

Seier hjalp ikke
Rommedahls avgjørende scoring var nydelig, men rett skal være rett – for Danmarks sjanser til å avansere hadde den ingenting å si. Hadde de vunnet 3-1 kunne de klart seg med uavgjort i siste kamp, men nå må de, grunnet dårligere målforskjell, fortsatt slå Japan for å avansere.

Kamerun hadde, som Danmark, en rekke store sjanser til å score, men uten at de klarte det. Etter tap mot Japan i åpningskampen – og tap mot Danmark – er de dermed det første laget som er ute av VM. De møter Nederland i den siste kampen, men kan ikke gå videre siden Danmark eller Japan selvsagt kommer til å få poeng i deres innbyrdes avsluttende kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag