RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅ TRENING: Kevin Magnussen i aksjon i sin McLaren under den første treningen på Sepang-banen nær Kuala Lumpur.
PÅ TRENING: Kevin Magnussen i aksjon i sin McLaren under den første treningen på Sepang-banen nær Kuala Lumpur. Foto: Ed Jones (Afp / NTB scanpix)

Danmarks komet forberedt på krevende Malaysia-løp

Sist oppdatert:
Ekspertene mener Sepang-banen passer ham godt.

Men den danske formel 1-kometen Kevin Magnussen (21) venter en utfordrende VM-runde i Malaysia til helgen.

Med annenplassen under sesongåpningen i Australia har McLaren-talentet skrudd opp forventningene til seg selv. Faktisk presterte han McLarens beste resultat på over et år, men Magnussen nekter å ta av.

Før den kommende VM-runden minner 21-åringen om at han fortsatt er læregutt.

– Jeg tror det blir en enda hardere test enn Australia. De høye temperaturene vil gjøre det vanskeligere for førerne og samtidig sette dekkene på en tøffere prøve.

– Målet mitt er å ta enda flere poeng. Det blir viktig å levere konstant med tanke på verdensmesterskapet, men jeg skal fortsette å lære, særlig i et så annerledes miljø, sier Magnussen.

FORSVARER HAN ANDREPLASSEN? Kevin Magnussen ble nummer to i sesongens første formel 1-løp.


Rask

Formel 1-debuten på Alfred Park i Melbourne gikk omtrent nøyaktig etter planen. Magnussen kan ikke forvente en reprise i Malaysia.

– Sepang er en helt annen bane. Melbourne handlet mest om vanskelige svinger og mekanisk balanse, mens Malaysia handler om å kjøre fort. Svingene er mye raskere, og derfor vil den aerodynamiske prestasjonen får større betydning, sier Magnussen.

Det er bare til fordel for 21-åringen, ifølge Jens Winther, som er formel 1-ekspert i danske TV 2.

– Det er en mer tradisjonell racerbane, og det i seg selv utgjør en stor forskjell. Den er på mange måter veldig bra for Kevin. Han liker godt hurtige baner, og der er noen riktig raske svinger, sier Winther.

Kjører på

Grand Prix-runden i Malaysia er den andre av totalt 19 i årets sesong. Magnussens lag fikk en god start med annen- og tredjeplass (Jenson Button) etter at den opprinnelige toeren Daniel Ricciardo fra Red Bull-laget ble disket.

Nå vi McLaren gi gass for at oppturen skal fortsette.

– Målet for Malaysia er å befeste vår nåværende posisjon. Vi er nødt til å tette luken til de beste (Mercedes), og når det gjelder konstruksjon av bilen, vil vi gjøre alt for at nettopp det skal skje, sier lagsjef Eric Boullier.

I Melbourne kjørte både Magnussen og Button tilnærmet feilfritt.

– Vi har noen produktive ting på gang i vindtunnelen, og målet er å gjøre disse prosjektene til virkelighet så raskt som mulig, sier Boullier hemmelighetsfullt. (©NTB)

Get Adobe Flash playerMest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere