Danmarks nye heltinne

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS

Hver gang Danmark har gått til topps i et mesterskap har de hatt en målvakt som har dominert. Denne gangen heter heltinnen Rikke Poulsen Schmidt.

UKRAINA - DANMARK 20-29: Susanne Munk Lauritzen, Gitte Sunesen, Lene Rantala og Karin Mortensen har alle vært med på å spille hovedrollen når Danmark har gått til topps i store mesterskap. På samme måte som Cecilie Leganger og Heidi Tjugum har gjort det for Norge.

Skal en gå til topps i OL, EM eller VM, så må en ha en målvakt i verdensklasse.

Etter å ha vært den store heltinnen da Danmark vant EM på hjemmebane i 2002, sviktet Karin Mortensen i VM i desember. Det gjorde at Jan Pytlick fikk øynene opp for Slagelses Rikke Poulsen Schmidt.

Og i kvartfinalen mot Kina viste hun at han hadde valgt rett i å satse på henne. Med strålende målvaktsspill var hun en av hovedårsakene til at det ble semifinaleplass for de danske jentene.

Men en målvakt i verdensklasse blir bare bedre og bedre jo lenger ut i turneringen hun kommer, noe også Schmidt viste i semifinalen mot Ukraina.

Hele 26 ganger sto hun i veien for ballen når de Ukrainske jentene fyrte løs, noe som ga henne en redningsprosent på smått utrolige 56,5.

De danske jentene har imponert i OL. Bortsett fra uavgjort mot Sør-Korea, har det bare blitt seirer på Katrine Fruelund & co.

Nå får de sjansen til å slå også Sør-Korea. I finalen venter de sør-koreanske jentene.

Danmark har dermed sjansen til å ta sitt tredje strake OL-gull i håndball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag