*Nettavisen* Sport.

Danmarks stjerner sliter

Foto: (Montasje) Pa Photos/Scanpix

Morten Olsen er bekymret over at stammen på landslaget er ute i kulden hos sine klubber.

10.08.11 10:33

Under en måned før Danmark tar imot Norge til en meget viktig landskamp i Parken, skaper klubbsituasjonen til mange av Morten Olsens mest betrodde menn, hodebry for landslagsledelsen.

Flere sentrale spillere i troppen er uønsket i klubbene sine, og sliter med å finne nye arbeidsgivere. Blant de mest kjente spillerne er Nicklas Bendtner, Christian Poulsen og Thomas Sørensen.

- Er bekymringsfullt
Landslagstrener Morten Olsen innrømmer at situasjonen er alvorlig.

- Selvfølgelig er det bekymringsfullt, men det er ute av våre hender. Vi har de spillerne vi har, og vi råder ikke over altfor mange spillere med bred internasjonal erfaring, sier Olsen, ifølge Sporten.dk .

Danmark møter Norge til slag i Parken den 6. september. Morten Olsen håper ting har endret seg til den tid.

- Det er ikke noen tvil om at hvis ikke situasjonen til de spillerne endrer seg til Norge-kampen, så må vi ta en debatt og se hva vi skal gjøre med situasjonen, uttaler landslagssjefen.

- Kan bli et problem
Liverpools Christian Poulsen er en av spillerne som sliter i sitt klubblag. Han mener også at ting må bedre seg.

- Det kan fort bli et problem hvis ikke situasjonen til flere av de rutinerte spillerne ikke endrer seg, innrømmer midtbanespilleren.

Det skal likevel nevnes at spillere som Christian Eriksen, William Kvist, Simon Kjær og Nicolai Boilesen alle får tillit i sine europeiske klubblag, slik at situasjonen ikke er helt svart for danskene.

Dette er de danske landslagsspillerne som sliter i sine klubber:

Nicklas Bendtner: Gikk ut tidlig i mai og sa at han ville vekk fra Arsenal. Har siden blitt holdt utenfor Arsenals kamper, men har ennå ikke skaffet seg en ny klubb, selv om flere klubber angivelig er interessert.

Lars Jacobsen: Høyrebacken ble frigitt av West Ham etter klubben rykket ned. Er fortsatt uten klubb, men har trent med lag i den danske Superligaen. Det skal heller ikke være stor interesse for spilleren. Ble den første spilleren uten klubb som ble tatt ut på landslaget av Morten Olsen.

Dennis Rommedahl: Lynvingen har havnet i kulden i Olympiakos. Klubben skal forsøke å presse ut dansken ved å få ham til å trene med reservene. Kan returnere til nederlandsk fotball.

Thomas Sørensen: Danskenes førstekeeper har sett at Asmir Begovic har tatt over som Stokes førstevalg mellom stengene. I motsetning til spillerne over, har Sørensen noe spilletid i sesongoppkjøringen og har noe mer kamptrening.

Christian Poulsen: Midtbanespilleren har lite eller ingen tillit hos manager Kenny Dalglish. Har fått slippe til i enkelte treningskamper, men det er ganske klart at Poulsen ikke har en fremtid i klubben. Etterspørselen etter dansken skal heller ikke være overveldende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.